Pinsa

Pinsa

Pinsa, ook wel Pinsa Romana genoemd, is een traditionele Romeinse deegbereiding die tussen pizza en focaccia in zit. Pinsa wordt gemaakt van twee bloemsoorten; tarwebloem en rijstebloem. Hieraan wordt zuurdesem en veel water toegevoegd. Pinsadeeg wordt rustig gekneed en vraagt om een lange rijstijd. Deze mix zorgt voor een extra knapperige korst en een heerlijk zachte en luchtige binnenkant. De naam pinsa komt van het Latijnse pinsere wat trekken of verlengen betekent. Een verwijzing naar het met de vingertoppen duwen en trekken van het deeg tot het de juiste vorm heeft. Pinsa heeft een karakteristieke ovale vorm en wordt dan ook vaak op een rechthoekige houten plank geserveerd, belegd met verschillende ingrediënten. Van tonijn tot mozzarella, de mogelijkheden met pinsa zijn eindeloos!


Pinsa broden

Heeft u geen tijd om zelf pinsa broden te maken, maar wilt u wel hoogwaardige kwaliteit pinsa's serveren? Onze pinsa broden zijn voorgebakken en diepgevroren. Zo weet u zeker dat u de echte pinsa Romana in huis haalt. Dat betekent dat het deeg een lange rijping heeft gehad, luchtig is en heerlijk krokant. Dat proeft u absoluut!


Pinsa Romana: het traditionele recept

Pinsa
 

Met de mix van het Italiaanse huis Dallagiovanna is het maken van een pinsa in Romaanse stijl redelijk eenvoudig. Deze Pinsablend is speciaal ontworpen door de chefs van Dalla Giovanna voor het maken van Pinsa Romana. Met deze mix van het Italiaanse huis Molino Dallagiovanna is maken van een pinsa in Romaanse stijl redelijk eenvoudig.

BLOEM LA PINSA

Bloem la pinsa

Dallagiovanna23205350

Pinsa Romana 1. 24 tot 72 uur gerijpt deeg.

Pinsa Romana 2. Bestrooi royaal met semolina.

Pinsa Romana 3. Druk het deeg uit met uw vingertoppen.

Pinsa Romana 4. Besprenkel met olie en kruiden.

Pinsa Romana 5. Bak de Pisa af op 250°C voor circa 11 minuten.

Pinsa Romana 6. Snijd in stukken en de Pinsa is klaar om te serveren!

Pinsa broden zijn breed inzetbaar. Bak bijvoorbeeld af met wat olijfolie en rozemarijn en serveer als tafelbrood. Maar ook is het heerlijk om de pinsa’s luxe te beleggen en als appetizer of lunch te serveren.

Tips

  • Bak de pinsa altijd op hoge temperatuur in de oven (250˚C).
  • Bak de pinsa in korte tijd (3 à 5 minuten).>
  • Leg verse garnituren zoals kruiden en rucola pas op de pinsa wanneer deze uit de oven komt.

Pinsa


Pinsa recepten

» Pinsa met asperges, zalm en wasabi kaviaar

» Pinsa Romana met zoete pepers, ansjovis en burrata

» Pinsa met lamsham, groene asperges, kwarteleitjes en kimchi

» Pinsa met lamsham, groene asperges en zoetzure peper en ui

» Pinsa met lardo, burrata en pesto van groene asperge en daslook

» Pinsa met chimichurri, Redefine Meat pulled beef en ricotta


Pizza

Verder lezen: pizza

De pinsa is nauw verwant aan de pizza. Bij HANOS vindt u alles voor een professionele Italiaanse pizza: de allerbeste ingrediënten rechtstreeks uit Italië, professionele pizzaovens, goed advies en volop inspiratie voor de bereiding van uw pizza.

Lees verder


Meer inspiratie:

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar