Lekker Lente

Volop inspiratie voor het voorjaar

Laat de smaak van de lente tot leven komen in het prille voorjaar met de mooiste, lekkerste en meest verfijnde versproducten. Van heerlijke asperges en verse kruiden tot delicaat lamsvlees. Breng de lente op het bord! Verwen uw gasten met de lekkerste voorjaarswijnen en geniet van het buitenleven dat weer tot bloei komt. Samen luiden we het voorjaar in met 'Lekker Lente' bij HANOS, waar een wereld van aandacht en vakmanschap samenkomen voor een frisse start van het nieuwe seizoen!

Laat u inspireren door...

Magazine Voorjaar 2024

Inspiratiemagazine Voorjaar 2024

Het voorjaar, een tijd van vernieuwing en frisheid, brengt een scala aan ingrediënten die ons inspireren tot nieuwe creaties en verrassende combinaties. Dit voorjaarsmagazine staat volledig in het teken van de lente. Geniet van inspirerende gerechten, innovatieve bereidingen en de nieuwste trends in de wereld van de gastronomie. Ook zien we u graag snel in één van onze vestigingen voor nog meer inspiratie voor een lekkere lente!

Lees het magazine

Producten & trends

Producten & trends

Producten & trends

Asperges

Te midden van het versaanbod in het voorjaar schittert een koninklijke groente: de asperge! Laat u inspireren door ons aanbod, bekijk recepten met asperges in de hoofdrol, wijnen die goed combineren met asperges én lees meer over deze bijzondere groente.

Ontdek het aanbod

Honing

Bloemetjes en bijtjes; ze zijn onlosmakelijk verbonden met het voorjaar. Het is deze combinatie die resulteert in een prachtig product: honing. Honing is niet weg te denken uit het culinaire landschap in haar  verschillende soorten en verwerkt in diverse producten, gerechten en dranken.

Lees meer

Alles voor het terras

Nu de lente weer aanbreekt kunnen we ons weer verheugen op een heerlijk buitenseizoen! Creëer met de nodige tools, verlichting, decoraties en comfortabel buitenmeubilair een gezellige omgeving om uw gasten te verwelkomen. Laat u inspireren!

Bekijk de catalogus

Proef & Combineer

In ‘Proef & Combineer’ maken we de mooiste combinaties van wijnen en gerechten passend in het seizoen. Dit voorjaar staan de frisse wijnen van het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Astrolabe centraal, gecombineerd met heerlijke gerechten die passen bij het voorjaar.

Ontdek de combinaties

UK lamsvlees

Lamsvlees én het voorjaar: ze horen bij elkaar. Onze slagers laten u kennismaken met het ‘United Kingdom Lamb’, oftewel: lamsvlees uit Groot-Brittannië. Ontdek de tips van onze slagers voor de lekkerste bereidingstechnieken voor dit bijzondere vlees.

Ontdek bereidingstechnieken

Nieuw-Zeelands hert

Hert is bij uitstek hét vlees dat u serveert in het najaar, maar de mogelijkheden zijn nog zoveel groter. Het Nieuw-Zeelands hert is jaarrond beschikbaar en is daarom zeker een toevoeging op uw menukaart, óók in het voorjaar.

Bekijk het aanbod

Cloud culinair

Luchtige structuren maken

Luchtige structuren in gerechten hebben een aanzienlijke impact op de smaakbeleving. Door een lichte of luchtige structuur kunnen smaken subtieler of intenser worden en dit zorgt nou nét even voor die extra verrassing in een gerecht. We hebben veel vragen gekregen over hoe luchtige structuren op de beste manier verkregen kunnen worden. Met het hoofd in de culinaire wolken zochten onze chefs het uit en experimenteerden zij erop los in de keuken. Lees snel verder en ontdek alle mogelijkheden voor luchtige structuren!

Laat u inspireren

Voorjaarstrends

Dé voorjaarstrends van 2024

Maak een frisse start van het voorjaar met de top 10 trends die dit seizoen de toon zetten. Duik met ons in de wereld van smaken, kleuren en texturen die dit voorjaar zorgen voor een lekkere lente. Bekijk de top 10 voorjaarstrends en pak deze lente uit met producten waarmee u uw gasten verrast.

Ontdek de trends

Geselecteerd door onze specialisten

Voorjaarschocolade

Voorjaarschocolade

Geef uw gerechten een voorjaarstintje met deze kant-en-klare chocoladedecoraties.

Bekijk het aanbod

Voorjaarsmallen

Siliconen mallen

Ontdek de nieuwe selectie mallen die zijn opgenomen in ons assortiment.

Bekijk mallen

Chef's choice

Chef's Choice

Ontdek de favorieten producten van onze chefs voor toepassingen in dit voorjaar.

Ontdek de selectie

Voorjaarsrecepten

Voorjaarsrecepten

Voorjaarsrecepten

Asperges

Te midden van het weelderige versaanbod in het voorjaar schittert een koninklijke groente: de asperge! Onze FoodXperience chefs hebben zich vol overgave gestort op gerechten met de asperge, zowel wit als groen, in de hoofdrol. Geen klassieke bereidingen van asperges, maar juist in een ‘casual dining style’ gebracht.

Bekijk de recepten

Royaal roze

Royaal roze

Dit voorjaar kleuren we bij HANOS alles Royaal Roze. We vieren de lente door roze tinten in een verrassend nieuw licht te plaatsen, variërend van leuke hapjes en gerechten tot onweerstaanbare desserts. Onze chefs zijn enthousiast aan de slag gegaan. Ze creëerden onder meer crackers van rozenwater, een pannacotta in de vorm van een roos geserveerd in een frambozenbouillon, en een gedroogde rabarberstick die perfect samengaat met een cocktail. Royaal Roze biedt een overvloed aan inspiratie!

Bekijk de recepten

Meer voorjaarsrecepten

Op ons culinaire inspiratieplatform FoodXperience vindt u altijd inspiratie passend bij het seizoen. Ook voor het voorjaar vindt u hier al uw receptinspiratie. Laat u inspireren door de culinaire mogelijkheden met voorjaarsproducten, van heerlijke asperges en verse kruiden tot delicaat lamsvlees. Breng de lente op het bord!

Bekijk de recepten

Inspiratie van vakgenoten

Inspiratie van vakgenoten

Inspiratie van vakgenoten

De culinaire mogelijkheden met hertenvlees

Door Shannon Campbell

Shannon Campbell is executive chef voor Nieuw-Zeelands hertenvlees. Het is zijn missie om iedereen kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van Nieuw-Zeelands hertenvlees.

Shannon is bij uitstek dé chef om u te voorzien van inspiratie. In zijn masterclass laat hij u kennismaken met de culinaire mogelijkheden van hertenvlees.

Bekijk de masterclass

Meer inspiratie in onze vestigingen

Bezoek voor meer culinaire inspiratie voor het voorjaar uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten en de meest geschikte producten voor uw kaart.

Uw dichtstbijzijnde vestiging