Pekelen

Pekelen

Pekelen een ouderwetse kooktechniek? Allang niet meer! Deze traditionele conserveringsmethode heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld.
Vlees en vis worden niet meer alleen gepekeld om de houdbaarheid te verlengen, maar ook om meer smaak en malsheid te geven.
Met deze klassieke kooktechniek kunt u een echte huisbereide specialiteit op de kaart zetten.


Droog pekelen

Droog pekelen

Het inleggen van producten in zout. Door zout en eventueel kruiden en specerijen naar smaak op het vlees- of visproduct aan te brengen, wordt het vocht hieraan onttrokken en gaan uiteindelijk de eiwitten stollen. Het zout dringt volledig door in het product en zorgt naast een langere houdbaarheid, voor behoud van kleur, een verandering in structuur en een geconcentreerde smaak.

Droog pekelen recept

Nat pekelen

Het inleggen van producten in een zoutoplossing. Deze zoutoplossing lost delen van de eiwitstructuur in de draadvormige delen van de spieren op. Zo kunnen deze eiwitten niet stollen en krijgt het product een extra malse textuur bij het bereiden. Daarnaast zorgt deze verstoring van de eiwitten ervoor dat het product meer water kan vasthouden. Dit water komt uit de pekel. Wanneer aan de pekel ook kruiden en specerijen worden toegevoegd dringen deze aroma’s samen met het zout het vlees binnen.

Nat pekelen recepten

Pekelen | HANOS

Producten

Kant-en-klare pekel, zout, doseernaalden en injectiespuiten; alle benodigdheden om te pekelen zetten wij voor u op een rij.


Meer inspiratie

Najaar

Wild van het najaar

Wij zijn wild van het najaar! De warme kleuren en volle, ronde smaken maken van elk gerecht een feest. Bij HANOS vindt u veel inspiratie voor een warme herfst!

Lees meer