Culinaire inspiratie

Ontdek handige tips & tricks

HANOS is veel meer dan een horeca groothandel. Het is een plek waar gastronomie en ambacht samenkomen. Wij zijn er ook om u culinaire inspiratie te geven. Om handige tips met u te delen en om u te verrassen met heerlijke recepten (via FoodXperience). Dit is dus dé plek om kennis en inspiratie op te doen. Lees meer over bier en wijn. Ontdek de lekkerste broden en leer alles over vis, patisserie en professioneel buiten koken. Om maar wat te noemen. Bekijk het overzicht hieronder voor alle culinaire onderwerpen.

Informatie over duurzaam koken

IK KOOK BEWUST

Alle producten binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment voldoen altijd aan 3 pijlers: in het seizoen, duurzaam geproduceerd en van dichtbij.

Lees meer

Ons platform voor de mooiste recepten

FoodXperience

Het platform van HANOS voor lekkere recepten, bijzondere verhalen van bekende chefs, handige tips&tricks en de laatste horeca-evenementen.

Lees meer

Inspiratie en recepten voor een culinaire herfst

Najaar

Najaar; voor velen het meest culinaire seizoen van het jaar. Want wat heeft dit seizoen prachtige producten te bieden! Daarom vindt u hier een pagina vol inspiratie met al het moois voor een culinair najaar.

Lees meer

ban_mag_iron_chef_hi5_varianten_1704_747x498.jpg

Keukenapparatuur

In de professionele keuken wordt de rol van technologie steeds groter. Lees meer over de beschikbare apparaten die u helpen bij het koken.

Lees meer

ban_mag03_bites_werelds_1905_747x498.jpg

Fingerfood

Smaakmakers op de vierkante centimeter! Fingerfood bestaat uit kleine hapjes die met twee vingers zijn te eten en bovendien eenvoudig te bereiden.

Lees meer

Inspiratie, trends en recepten voor buitenkoken

Professioneel buiten koken

Slow én live cooking op het terras zijn de trends deze zomer. Op deze pagina vindt u alle trends en heel veel inspiratie om professioneel buiten te koken.

Lees meer

Inspiratie en trends op het gebied van wijn

Wijn

Wij bieden wijn aan uit alle windstreken. Rood en wit, maar ook mousserend en biologisch. Of alcoholvrij. Hier vindt u de juiste wijn voor elk gerecht.

Lees meer

Inspiratie en trends voor tableware

Tableware

Laat u inspireren door kleurrijke serviezen en unieke bestekconcepten daarnaast een zeer uitgebreid assortiment van artikelen om uw gedekte tafel compleet te maken.

Lees meer

Inspiratie en recepten in de culinaire vegetarische keuken

De vegetarische keuken

Van zelfgemaakte coulis tot gefermenteerde groentes; Er zijn talloze mogelijkheden binnen de vegetarische keuken. We inspireren u graag met bereidingswijzen, producten en tips!

Lees meer

mosselen_inspiratie.jpg

Mosselen

Het seizoen van de Zeeuwse mosselen is begonnen! Dat betekent dat u weer volop kunt genieten van deze zilte lekkernij. U vindt ze bij ons in verschillende sorteringen en eenheden.

Lees meer

inspiratie en recepten asperges

Asperges

Hoe weet u of asperges écht vers zijn en welke verrassende bereidingswijzen zijn er allemaal? We hebben alles over asperges voor u op een rij gezet.

Lees meer

Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Patisserie

Ontdek de wondere wereld van chocola, desserts en decoratie: Ons culinair team neemt u graag mee in een aantal trends op dessertgebied.

Lees meer

inspiratie en recepten brood & ambacht

Brood & Ambacht

De vraag naar authentieke, ambachtelijke broodproducten is groot. Daarom vindt u op deze pagina alle info over 'Brood & Ambacht': van Arabic Bread tot de lekkerste spreads.

Lees meer

Inspiratie en recepten op het gebied van vis, schaal & schelpdieren

Vis

Van vis uit onze eigen zee, zoals rode poon en schol, tot Spaanse octopus en heerlijke zilte zomeroesters; op deze pagina vindt u bergen informatie over alles uit de zee.

Lees meer

Inspiratie en trends op het gebied van bier

Bier

Er zijn heel veel verschillende soorten bier en daarom zijn er ook veel culinaire mogelijkheden. Lees meer over high beer, Nederlands speciaalbier en alcoholvrij bier.

Lees meer

ban_inp_casual_dining_1906_380x251.jpg

Casual dining

Casual dining positioneert zich tussen het snelle fastfood en het traditionele restaurant, waarbij het draait om een combinatie van beleving, kwaliteit en gemak.

Lees meer

Inspiratie en recepten voor een culinaire zomer

Zomerse inspiratie

IJs, schaafijs, cocktails. Ze horen bij de zomer en zijn mooie producten om uw gasten mee te verrassen. Laat u inspireren door onze zomerse ijs.

Lees meer

ban_nws_hho_twentse_twist_umami_02_1904_747x498.jpg

Klantverhalen

We hebben voor u een aantal inspirerende klantverhalen gemaakt. Maak kennis met ondernemers met lef en visie, die zowel oog hebben voor traditie als voor de toekomst.

Lees meer