Tijdens de online masterclass neemt Christian Weij je mee in de wereld van het Fermenteren.
Christian Weij is fermentatie specialist, fooddesigner, landschapskok en oprichter van het Smaakpark in Ede. Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van groente, fruit, vlees, vis en zuivel om het langer houdbaar te maken. Maar fermentatie is ook een prachtige manier om smaken te veranderen. Denk aan bier, brood, wijn, zuurkool, yoghurt, boter, kaas en zure room, maar ook aan vanille, koffie, thee, chocola, droge worst, tabasco, sojasaus en nog veel meer. 30 tot 40% van het heerlijks wat we dagelijks eten is gefermenteerd.
Bij het fermenteren gebruiken we micro-organismen - bacteriën, schimmels en gisten - om moleculen af te breken, en zo ontstaan er allerlei nieuwe stoffen.

Kijk je mee?

Ja, ik ontvang graag de recepturen*
 

Klik hier voor de online masterclass

No registration available

26-10-2021 11:00 Online