Vaderdag

Vaderdag wannahaves

Begin de zomer goed met een feestelijke invulling voor Vaderdag. We laten u graag zien hoe u van Vaderdag voor vaders - en alle andere gasten - een heerlijke dag maakt! Speciaal voor Vaderdag selecteerden onze specialisten de mooiste producten - extra scherp geprijsd. Wat dacht u bijvoorbeeld van heerlijke bieren of een stoere whisky, rum of cognac? Laat u daarnaast ook inspireren door bijzondere stukken (groot) vlees om te grillen.


BBQ

Alles voor professioneel barbecuen

De barbecues zijn afgestoft, de kolen zijn aangestoken en de heerlijke geur van geroosterd vlees, vis, groenten en zelfs fruit komt ons tegemoet. Dé geur die zo symbool staat voor dit seizoen en uw gasten laat watertanden. Bij HANOS vindt u alles voor professioneel barbecueën: van mooie stukken vlees of vis tot de juiste hardware.

Lees meer

Barbecue-acties

Bekijk hieronder de mooiste acties op barbecue-gerelateerde producten.


Foodpairing met whisky

Een mooie krachtige whisky met een heerlijke bite is een feest voor iedere whiskyliefhebber. In het matchen van de smaken zit de uitdaging. Zo zijn gerechten met een mooie vettigheid in het algemeen een goede match met het hoge alcoholpercentage van whisky. Ook zijn er verrassende pairings te maken met whisky’s met zoete en fruitige smaken, ziltige en maritieme smaken én rokerige en stevige smaken.

1. Rokerig en stevig

De whisky’s van het magische eiland Islay staan bekend om hun rokerige smaak. De stevige en krachtige smaak van Big Peat of Smokehead is een goede metgezel van pure chocolade met minimaal 70% cacao, een sterke blauwe kaas, chorizo, warm gerookte zalm of andere vis- of vleesgerechten met een subtiele rokerigheid.

Big Peat Islay Blended Malt Whisky
 

Big Peat Islay Blended Malt Whisky

Combineert een selectie van zware rokerige, ziltachtige en ook asachtige malts uitsluitend afkomstig van het magische whisky eiland Islay. Zo bevat de whisky onder meer Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en Port Ellen!

Aroma: Begint zout en fris. Ontwikkelt zich naar een op turf gedroogde zoete mout.
Smaak: Moutig, eikenhout en winterse schoorsteenrook.
Tip: Big Peat gaat heerlijk samen met goed gegrild vlees of maak een heerlijke barbecuesaus met Big Peat.

Smokehead Islay Single Malt Whisky
 

Smokehead Islay Single Malt Whisky

Een rijke, zwaar geturfde whisky met een intense smaak, sterk beïnvloed door turf en zeewier. Drink puur of meteen druppeltje water, de geur en smaak komen dan nog beter tot hun recht.

Aroma: Zware rook en turf, citroen, gember en vruchten.
Smaak: Overweldigend, cacao, turf en iets honing.
Tip: Combineer Smokehead met een heerlijk stukje Roquefort.

2. Zoet en fruitig

Bourbon staat bekend om zijn ietwat zoete smaak en de tonen van verkoold hout. Hierdoor is bourbon, zoals Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey, zeer goed te combineren met gerechten van de barbecue. Maar ook in combinatie met romige en volle kazen doet een bourbon het erg goed.

Buffalo Trace
 

Buffalo Trace

Het vlaggenschip van de Buffalo Trace Distillery en gemaakt van mais, rogge en gemoute gerst. Minimaal 8 jaar gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten in de historische oude pakhuizen van de distilleerderij.

Aroma: Complexe aroma’s van vanille, mint en molasse.
Smaak: Plezierig zoet met tonen van bruine suiker en kruiden, daarna hout, toffee, donker fruit en anijs.
Tip: Buffalo Trace naast een klassieke Amerikaanse hamburger.

BUFFALO TRACE BOURBON

Buffalo trace bourbon

Buffalo trace6357731

3. Ziltig en maritiem

Maritieme whisky’s zijn vaak verbonden aan de zee en hebben daardoor een ietwat ziltige smaak. Zo ook Old Pulteney of Rock Island. Deze whisky’s gaan goed samen met schaal- en schelpdieren, maar probeer ook eens de combinatie met romige, Nederlandse kazen of melkchocolade.

Old Pulteney 12YO Single Malt Whisky
 

Old Pulteney 12YO Single Malt Whisky

Volledig gerijpt in met de hand geselecteerde ex-bourbonvaten en vervaardigd met behulp van traditionele technieken welke andere distillateurs allang niet meer gebruiken.

Aroma: Citrusvruchten, donkere karamel en romige vanille. Aan het einde een frisse, zilte noot.
Smaak: Stevig en ‘smooth’ met duidelijke tonen van honing en room. Daarna rijpe fruittonen en verse kruiden.
Tip: Old Pulteney 12YO naast coquilles met pancetta, rucolapesto en aardappelcrème.

OLD PULTENEY 12Y SINGLE MALT

Old pulteney 12y single malt

Old pulteney6355779

Rock Island Blended Malt Scotch Whisky
 

Rock Island Blended Malt Scotch Whisky

Waar het openbreken van een oester wordt beloond door het vinden van een parel, is de ware schat bij deze whisky te vinden in de verborgen verfijning en de geuren van de zee.

Aroma: Met water doordrenkte rotsen en een zilte oceanische frisse invloed.
Smaak: Subtiel, met zachte en vrij zoete turf. Daarnaast rook, honing, vochtige as, drop en peper.
Tip: Een paar druppels Rock Island Whisky op een oester.

ROCK ISLAND BLENDED MALT

Rock island blended malt

Douglas laing6305050


Rum

Rum

De rumwereld is op dit moment volop in ontwikkeling en in veel landen is er een enorme toename van het aantal soorten kwalitatieve rum te zien. Dit heerlijk tropische digestief is perfect voor ontspannen zomerse avonden of verwerkt in een cocktail. Ronald Anneveldt neemt u mee in de wereld van rum en vertelt u onder andere over de inzetbaarheid van rum in de gastronomie, in cocktails én over de verschillende rumstijlen.

Lees verder

Koken met bier

Nog nooit werden er door horecagasten zo graag speciaalbieren gedronken. Maar waar er al lange tijd met wijn wordt gekookt, is het nu ook tijd om meer met bier te experimenteren in de keuken. Want juist bier brengt de complexiteit in gerechten. Dat komt omdat bier minimaal vier ingrediënten heeft. Bier heeft naast zuur en zoet ook bitter en dat is een erg mooie eigenschap die we goed kunnen toepassen bij verschillende gerechten. Gist zorgt juist voor de fruitige, kruidige of aardse tot zure tonen.

Om te koken met bier is het van belang om op een aantal zaken te letten. Zo is de hoeveelheid hop van groot belang. Wanneer een ‘hoppig’ biertje namelijk aan de kook komt, wordt het nog bitterder en dat geeft een onplezierige smaak. Denk er dus aan dat de bieren waarmee u wilt koken niet te veel hop bevatten of voeg ze pas in het laatste kwartier toe. Gebruikt u bieren met een donkere of zoete mout zoals een dubbel of tripel? Dan krijgt een gerecht al snel een warme smaak. Wat te denken van bijvoorbeeld het klassieke gerecht ‘boeuf bourguignon’ met donker bier in plaats van wijn of maak eens een visstoofpotje met een blond biertje.

Het is tijd om met speciaalbieren te experimenteren in uw keuken en op zoek te gaan naar de ultieme balans. Met deze recepten bieden we u graag inspiratie om uw gasten te verrassen!


Cognac & eetbare sigaren

Cognac en een sigaar; een klassieke combinatie die in iedere maffiafilm niet misstaat. Met deze cognacs in combinatie met eetbare sigaren geeft u Vaderdag een extra feestelijk tintje!

Assortiment cognac

Ontdek ons assortiment van verschillende merken, soorten en smaken cognac.

Bekijk cognacs