Streetwise gastronomie
De smaak van het Midden-Oosten is ongekend. Schalen vol krachtige specerijen, streetfood op iedere straathoek en ongelofelijke gastronomische uitspattingen. Samen met vakmensen, zoals Jigal Krant en Marcel de Leeuw inspireren we u graag met al het moois dat de Midden-Oosterse keuken ons te bieden heeft dat is streetwise gastronomie.
De keuken van Tel Aviv met Jigal Krant
Tijdens deze online masterclass neemt Jigal Krant, bekend culinair journalist, televisiekok en radiomaker u mee in de wereld van zijn boek TLV VEGAN. Met de geestdrift en humor die we van hem gewend zijn, stort hij zich op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv. Want nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing.
Op FoodXperience zijn recepten te vinden die Jigal toelicht in zijn Masterclass, zijn 'Choemoes' en Falafelmacarons.
Meer over de keuken van Tel Aviv met Jigal Krant
Tel Aviv was lang het best bewaarde geheim van de reis- en eetwereld, maar Jigal brengt de stad graag onder ieders aandacht. In het voorjaarsmagazine staat een uitgebreid interview over zijn laatste kookboek, trends tips en meer!
Online masterclass 'Plantbased streetfood' met Marcel de Leeuw
Tijdens de online masterclass neemt SVH Meesterkok Marcel de Leeuw u mee in de wereld van plantbased streetfood. Marcel legt tijdens deze masterclass uit waarom hij gelooft in de krachten veelzijdigheid van plantaardige voeding. Het is namelijk niet alleen lekker, maar ook goed voor het milieu! Inmiddels zoekt meer dan 65% van de gasten naar plantaardige opties opde menukaart.
Marcel laat u in deze sessie unieke plantbased streetfood menucreaties en verschillende technieken zien, welke gemakkelijk zijn toe te passen in uw restaurant. Zodat we bij elke geserveerde maaltijd samen echt het verschil maken.
Meer weten over de vega(n)keuken?
Bekijk alles voor de plant-based keuken in onze vega(n) shop.Streetwise wannahaves
Bijzondere smaakmakers uit de streetwise gastronomie
Maak kennis met de zwarte limoen, limu
Deze limoenen worden gekookt en gedroogd totdat ze hard zijn. Het resultaat: een zwarte vrucht met een unieke citrusachtige smaak die zowel hartige als zoete gerechten opfleurt. Een veelgebruikt ingrediënt in de Midden-Oosterse keuken. Traditioneel wordt de limoen meegekookt om soepen, stoofschotels en sauzen op smaak te brengen.
Bekijk productZwarte ui; natuurlijk smaakbom
Maak kennis met het zusje van zwarte knoflook. Met deze zachte zwarte ui voegt u een unieke smaak toe aan al uw gerechten. Deze natuurlijke smaakversterker geeft een boost aan bijvoorbeeld salades, sauzen, hummus, dressings en soepen, maar is ook heerlijk op brood. De smaak is het best te beschrijven als: subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen.
Bekijk productLaffa
Dit traditionele brood wordt ook vaak gebruikt als wikkel rondom falafel, shoarma of kebab.
Bekijk productTahini
Onmisbaar in bijvoorbeeld hummus of baba ganoush, ontdek verschillende recepten op FoodXperience.
Bekijk productSpice blends
Bekijk verschillende spice blends uit het Midden Oosten, van Dukka tot Schug.
Bekijk productSpecerijen voor gerechten met karakter
Specerijen zijn te vergelijken met wijndruiven. Ieder specerij gedijt het best op de grond en in het klimaat waarin het haar oorsprong vindt. Chefs zijn niet meer op zoek naar allemansvrienden, maar juist naar specerijen die kloppen bij de oorsprong van hun gerecht. Gaat u deze specerijen gebruiken? Begin met het flink aanzetten van deze specerijen in de pan voor een ultieme smaakexplosie en voeg dan alle overige ingrediënten toe. Zo komt u tot gerechten met karakter!Bekijk kruidenOnderscheidende wijnen uit Libanon
Domaine des Tourelles is geclassificeerd als één van de beste boetiekwijnhuizen uit het Midden-Oosten. Het prestigieuze pand is al die jaren onveranderd gebleven; dezelfde geur, dezelfde stoffige stenen muren en dezelfde unieke betonnen vaten. De wíjn is daarentegen allesbehalve stoffig en heeft over de hele wereld de harten van bewonderaars veroverd.
Bekijk wijnen