Patisserie

De wondere wereld van chocola, desserts en decoratie

Patisserie is de ambacht van het banketbakken. Hierbij hebben we het over zoete en decoratieve versnaperingen, zoals chocolade, taarten, petit fours, macarons, eclairs en nog veel meer. Bij patisserie draait het om smaaknuances, verfijning van de versieringen en de creativiteit van de patissier. Op deze pagina vindt u alle verhalen en tips van bekende patissiers, inspirerende recepten, de laatste trends op het gebied van patisserie en meer.

Bij HANOS vindt u een uitgebreid assortiment patisserie, zowel producten uit de diepvries als producten die meteen geserveerd kunnen worden.
Bezoek ook uw HANOS groothandel voor ons uitgebreide aanbod en tips van onze specialisten.

Assortiment patisserie


HANOS patisserie magazine

Strakke tartelettes, verfijnde petit-fours, verrassende desserts en heerlijke chocolade; mooie patisserie laat harten sneller kloppen en ogen stralen. Wij laten u graag de eindeloze mogelijkheden van deze zoete wereld zien.

In dit magazine vindt u de laatste trends in silliconen en andere materialen, inspirerende recepten en handige tips. Zo laten we u zien hoe u met onze snackdesserts uw gasten een geheel nieuwe desserbeleving bezorgt, maken we een selectie uit de mooiste dessertwijnen en geven we een twist aan de klassieke dessertkoffie. Kortom: alles om uw gasten te betoveren.

Lees het magazine

HANOS Patisserie Magazine


Livestreams

In onze livestreams geven experts u allerlei tips en bieden zij u inspirerende recepten. Op gebied van patisserie hebben patissiers Hidde de Brabander en Bart de Gans & Maurits van der Vooren livestreams verzorgd. U bekijkt ze hieronder. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere livestreams.

Masterclass Bart de Gans & Maurits van der Vooren | powered by Dobla

Ontvang de recepten per mail
Bekijk meer recepten op FoodXperience

Op dinsdag 9 juni om 11.00 uur gaven patissiers Bart de Gans en Maurits van der Vooren een Masterclass Desserts. 5 prachtige Dobla dessertinspiratie voor op het bord én voor takeaway. Deze masterclass is powered by Dobla.

Masterclass Hidde de Brabander

Klik hier om de recepten te ontvangen.

Hidde heeft inmiddels bijna 20 jaar ervaring in de keuken. Hij werkte in banketbakkerijen, gerenommeerde patisseriezaken en als patissier in sterrenrestaurants. Daarnaast is hij met regelmaat te zien op RTL4 bij ‘Koffietijd’. Tijdens de livestream deelt hij zijn kennis en geeft hij gouden tips die u direct kunt toepassen in de praktijk! Deze masterclass is powered by Callebaut.


Creëer de mooiste patisseriecreaties

Strakke tartelettes, verfijnde petit fours, verrassende desserts en heerlijke chocolade; mooie patisserie laat harten sneller kloppen en ogen stralen. Wij laten u graag de eindeloze mogelijkheden van deze zoete wereld zien.

Onze culinair adviseurs hebben een aantal heerlijke (koffie)desserts bereid, waarbij ze ook gebruik hebben gemaakt van de nieuwste mallen.

Bekijk patisserierecepten

Patisserie


Snack desserts en cheesy desserts

Wilt u uw gasten verrassen aan het einde van het diner? Bied ze dan een snackdessert aan! Dit zijn kleine, betaalbare creaties die gedeeld kunnen worden. Zo is het verkopen van een digestief of koffie extra makkelijk. Of probeer eens een 'cheesy dessert': de looks van een dessert en toch 100% kaas. Op FoodXperience vindt u van beide soorten desserts een aantal heerlijke recepten.

Bekijk snack desserts Bekijk cheesy desserts

Glass it up

Glass it up

Desserts in een glas zijn een mooie verrassing voor uw gast; attractief, zichtbaar én smaakvol! Onze culinair adviseurs hebben een aantal mooie recepten van desserts in een glas gemaakt, welke we voor u op een rij zetten.

Lees meer

Baba met cremeux van ananas en rum

Babalicious

Een baba is een rond cakeje, gedrenkt in een zoete alcoholische drank. De baba vindt zijn oorsprong in Polen. Wanneer de kouglof - een cakeje uit de Elzas - te droog werd, werd deze geweekt in Tokajwijn, Màlaga wijn of rum. Ontdek het verhaal van de baba.

Ontdek de baba-recepten

Finishing touch

Finishing touch

De wijze van presenteren is een belangrijk onderdeel van een gerecht. Wij hebben een aantal kant-en-klare garnituren voor u geselecteerd waarmee u uw desserts helemaal afmaakt!
 

Bekijk de garnituren


Lees inspirerende verhalen van bekende patissiers

Cédric Grolet

Cédric Grolet

Cédric Grolet – door Gault & Millau verkozen tot beste patissier van 2018 - maakt de meest bijzondere creaties, of beter gezegd kunstwerken. Wie denkt dat deze er alleen goed uitzien heeft het mis, onder het motto ‘de schoonheid laat ze komen, maar de smaak laat ze terugkomen’, creëert hij patisserie op topniveau, op de grens van de beeldhouwkunst.

Lees meer

Bart de Gans

Bart de Gans

Al jaren inspireert patissier en chocolatier Bart de Gans (35) anderen met zijn stoere doch elegante boutique patisserie. En daar is hij trots op! “Ik vind het leuk om mijn kennis te delen en anderen zo te helpen verder te komen in hun werk. Kleine, praktische tips kunnen het verschil maken en zorgen voor een mooier resultaat.”


Lees meer

Maurits van der Vooren

Maurits van der Vooren

Al zeven jaar is Maurits van der Vooren sous-chef van restaurant Latour* (Grand Hotel Huis ter Duin). In 2019 won hij de prestigieuze Dutch Pastry Award. Dit is een patisseriewedstrijd op het hoogste niveau, waarbij de deelnemers een showstuk en een desserttaart moeten maken met uitsluitend eetbare materialen.


Lees meer


Siliconen mallen | HANOS

Trends in siliconen mallen en sjablonen

Bekijk de nieuwe artikelen en innovaties die we hebben toegevoegd aan ons assortiment patisserie mallen, sjablonen en stencils.

Bekijk de trends

Velvet spray | HANOS

Tips van onze patissiers

Ontdek de nieuwste producttips van onze patissiers en betover uw gasten met de meest mooie en verrassende desserts.


Bekijk de tips

Dessertwijnen | HANOS

Zoet in het glas

Wij hebben een aantal dessertwijnen voor u geselecteerd om uw patisseriecreaties het beste tot hun recht te laten komen.


Bekijk dessertwijnen

Valrhona

Valrhona

Het verhaal van Valrhona start in 1922. Inmiddels is Valrhona niet meer weg te denken binnen de gastronomie & patisserie. Van hoge kwaliteit bakwerkchocolade tot heerlijke bonbons; u vindt een uitgebreide Valrhona collectie op onze patisserie-afdelingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag het onze patissiers!

Raffiné

Raffiné

Met deze siliconen mallen maakt u de mooiste fragiele, krokante structuren. Onze patissiers maakten tuilles op basis van gelijke delen bloem, boter, eiwit en poedersuiker.

Vlinder | Bloem| Ornamental | Daisy | Nature
Callebaut | De Chocolademaker

De chocolademaker

Octaaf Callebaut erfde zijn passie voor goede smaak van zijn grootvader. Maar hoe werd hij dé Chocolademaker die het perfecte chocoladerecept creëerde?

Lees het hier

Bak’m Beet

Bak’m Beet

Ontdooien, scheppen, bakken, serveren: met het diepgevroren deeg van Bak ‘m Beet maakt u in een handomdraai onweerstaanbaar lekkere en verse koekjes.

Ontdek de koekjes

Raw pastry

Raw pastry

In raw pastry worden uitsluitend pure, natuurlijke ingrediënten gebruikt. Deze worden verwerkt door het geheel niet warmer te verhitten dan 46ºC. Hierdoor blijven de vezels, vitaminen en mineralen bewaard.

Wij hebben sinds kort een geweldige lijn raw pastry op onze patisserie-afdeling liggen. De patissiers van Natsrawline hebben hun levensfilosofie ‘genieten op een gezonde en milieuvriendelijke wijze’ tot uiting gebracht in deze carré’s.

De vegan carré’s zijn gemaakt op basis van planten, bevatten geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen, lactose, gluten en geraffineerde suikers. De ingrediënten bevatten tal van essentiële voedingsstoffen, zoals ijzer, mangaan, koper en voedingsvezels.

Bekijk hieronder de vier verschillende smaken.


Meer inspiratie?

Bij HANOS vindt u alles dat u nodig heeft op het gebied van vers, food en non-food.
Wij vertellen u graag meer over ons assortiment en bieden u inspiratie voor elke productgroep.