De beste najaarswijnen bij wild
Welke wijn past het best bij welk wildgerecht? Voor een perfecte harmonie tussen wijn en wild is het belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende expressies van het vlees. Onderstaande wijnen zijn een perfecte begeleider voor verschillende soorten wild.
8504330 | Montes Angel’s Secret Chardonnay
Mooi lichtgeel van kleur en heeft diverse lagen met hints van verse citroen, passievrucht, guave, honing en witte bloemen. De wijn heeft een mooie mineraliteit en elegant karakter. Past goed bij licht pluimwild of wilde zalmforel.
8504410 | Peter Zemmer Pinot Grigio
Om de fruitigheid van de wijn te benadrukken worden de druiven zacht geperst en twaalf maanden vergist in kleine, Franse eikenhouten vaten. Na het bottelen rijpt de wijn nog even door in de fles. Dit resulteert in een zeer complexe en verfijnde wijn met krachtige smaken. Combineert goed met onder andere pluimwild, visgerechten en romige soepen.
8504660 | Tr3smano Tempranillo
Tr3smano, oftewel drie handen, is het begin van mooie samenwerking van drie wijnexperts. 100% tempranillo, afkomstig van 30+ jaar oude stokken. Handgeplukt en 18 maanden op nieuw eiken gerijpt. Rijp rood fruit, specerijen en cacao zijn duidelijk te herkennen. Prachtige wijn bij hert of wildstoof.
8401210 | Schloss Proschwitz Cuvée Moritz
Aroma’s van rode bessen, kersen en wat peper. In de mond zeer zacht met een vleugje licht bittere donkere chocolade. Combineert goed met onder andere charcuterie, haas en konijn.
8504160 | Penfolds Koonunga Hill Shiraz - Cabernet
Deze Australische wijn heeft een intense kersenrode kleur met een paarse schijn. De aroma's weerspiegelen zwarte kersen en een kruidenmix. De rijping op eikenvaten geeft veel diepte en kruidigheid aan de wijn. De smaak is vol en aromatisch, heerlijk bij eend of wild zwijn.
8204680 | Chateau Saint-Roch Aspicata
De grenache, mourvèdre en cabernet sauvignon druiven komen van 60 jaar oude stokken, wat zorgt voor intense en complexe smaken. Rijpt zes maanden in nieuwe, eiken vaten en vervolgens nog eens twaalf maanden in grote, oudere vaten. Heerlijk bij geroosterd vlees en kruidige stoofschotels.
8504700 | Torracia del Piantavigna Ghemme DOCG
Gesitueerd in Alto Piemonte, aan de voet van Monte Rosa. Opgericht in 1977 en producent van een mooie serie wijnen. Tonen van rijp fruit, jam en gedroogde bloemen. Fijne kruidigheid met subtiel toast. Perfect bij truffel, paddenstoelen of gans.
8504310 | Finca el Origen PHI
Een rode wijn gemaakt van de Susumaniello druif. Susumaniello is een zeldzaam, blauw druivenras welke alleen nog voorkomt in Puglia. Een intense robijnrode wijn met donkerpaarse tinten en met zeer geconcentreerde smaken van bessen en specerijen. Perfect bij haas of duif.
8229100 | Gabriel Meffre Gigondas
Dieppaars van kleur met frambozen, kersen en kruidigheid. Typische 'garrigue' smaak en iets bloemig. Gemiddelde tannines, dito zuren en een lange afdronk. Daarnaast een volle body. Goede combinatie met kwartel of stevige, geroosterde vleesgerechten.