Wereldse Keuken Italië

Keuken van Italië

La cucina Italiana

Als er één uitspraak is die de Italiaanse keuken omschrijft, dan is het 'Less is more'. Italianen zijn meesters in het weglaten van ingrediënten en blinken uit in de meest simpele, maar toch smaakvolle gerechten. In plaats van een bos basilicum, zullen zij bijvoorbeeld eerder een paar blaadjes gebruiken. Juist deze subtiele smaak van een handjevol ingrediënten wint het vaak van een overdaad aan producten. Kwaliteit boven kwantiteit, dat blijkt wel in de Italiaanse keuken. Alleen de beste van de beste producten worden gebruikt, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan verse en lokale producten.

Regionale karakteristieken

Doordat Italië pas relatief laat een eenheid werd, is de keuken sterk regionaal verdeeld. Iedere provincie heeft haar eigen karakteristieke specialiteiten, mede bepaald door het klimaat. Hierdoor is de Italiaanse keuken culinair enorm divers en heeft het iedereen wat te bieden. Op Sardinië kunt u bijvoorbeeld terecht voor typische "herdersgerechten" (schapen-, geiten- en lamsvlees), vis (zoals sardines), schaal- en schelpdieren en Pecorinokaas. Sicilië staat bekend om haar olijven, citroenen, sinaasappelen en karakteristieke visgerechten. Specialiteiten uit Toscane zijn onder andere spinazie, rundvlees, bonen en chianti. Zo heeft elk Italiaans gebied iets verschillends te bieden.

Onze culinair specialisten hebben speciaal voor u een aantal mooie Italiaanse producten geselecteerd, die u hieronder kunt vinden.

Bekijk geselecteerde producten

Prodotti freschi
Italiaanse wijn

Vino

Italiaanse wijnen

Italiaanse wijn is op meerdere vlakken uniek, elke regio produceert unieke en kenmerkende wijnen, zoals Santa Lucia Tore del More, Beni di Batasiolo Barbera d'Alba of Pievalta Verdicchio dei Castelli di Jesi. Laat uw gasten het verschil proeven met deze fantastische wijnen, met ieder een eigen regionale smaak. Delizioso!

Meer over Italiaanse wijnen

Topping per pizza

Pizzatoppings

In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan pizzatoppings, bijvoorbeeld pizzatopping, pizzakaas 48+, mozzarella 40+, buffelmozarella of vegan raspkaas. Elke pizzatopping heeft een eigen unieke samenstelling, die zorgt voor een kenmerkend smeltgedrag, een onderscheidende smaak en een passende prijs.

Bekijk pizzatoppings

Pizzatoppings

Caffè speciale

4x Italiaanse koffiecocktails

Deze vier koffiecocktails geven een verfrissende en nieuwe twist aan uw koffiepresentatie. Elke koffie bevat een Italiaanse hinten. Hiermee zet u gegarandeerd iets speciaals op tafel voor uw gasten.

Italian caffe tradizionale | Italiaanse koffiecocktail

Italian caffe tradizionale

Italiaanse koffie op basis van De Kuyper Amaretto Likeur, slagroom en espressobonen.


Bekijk recept

Coffee negroni | Italiaanse koffiecocktail

Coffee negroni

Italiaanse koffie op basis van Rutte Celery Gin, Bebo Cuban Coffee Liqueur, Lazzaroni Aperitivo Happy Red, Cocchi vermouth di Torino en espressobonen.

Bekijk recept

Bombardino | Italiaanse koffiecocktail

Bombardino

Italiaanse koffie op basis van Warninks Advocaat, Rooster & Wolf Fine Brandy, slagroom en espressobonen.


Bekijk recept

Italian job | Italiaanse koffiecocktail

Italian job

Italiaanse koffie op basis van Amaro Montenegro, Three Sixty Vodka, Bebo Cuban Coffee Liqueur en espressobonen.


Bekijk recept

Moretti Forni | Elektrische pizzaoven

Moretti Forni

Innovatieve elektrische pizzaoven

Met de serie Neapolis is het Moretti Forni gelukt de eerste elektrische pizzaoven te ontwikkelen die gemakkelijk temperaturen van +510˚C behaalt! Vanwege de extreem hoge benodigde temperaturen was het voorheen alleen mogelijk pizza Napolitana te bakken in een houtoven. Met deze ovens verenigt Moretti Forni traditie met moderne techniek: perfecte bakresultaten voor pizza Napolitana zonder de nadelen van een houtoven.

Zelf de unieke mogelijkheden van deze ovens ervaren? Bekijk de Moretti ovens in ons Moretti LAB bij Studio Senses Zwolle of schrijf u in voor de workshop Learn and Bake, waarin Simon Giacotto u alles leert over de kunst van het pizzabakken in combinatie met deze elektrische pizzaoven.

Verschil tussen Parmigiano Reggiano en Grana Padano

Twee van Italië's meest beroemde kazen zijn de Parmigiano Reggiano en Grana Padano. Deze twee harde kaassoorten worden nog vaak met elkaar verward. Ontdek de overeenkomsten en verschillen tussen beide kazen.

Lees meer

Parmigiano Reggiano
Grana Padano

Ricette speciali

Bijzondere Italiaanse recepten

Als u aan Italiaanse gerechten denkt, denkt u misschien aan traditionele gerechten zoals lasagne of spaghetti alla carbonara. Toch zijn er een hoop minder bekende Italiaanse gerechten waarmee u uw gasten kunt verrassen. Hieronder zetten wij drie bijzondere recepturen voor u op een rij.

Barilla

Barilla

Koraalspaghetti met kabeljauw en gedroogd fruit van Barilla.

Bekijk recept

Barolo

Barolo pasta

Barolo pasta gecombineerd met vongole, snijbonen en wittewijnsaus.

Bekijk recept

Polenta & burrata

Polenta & burrata

Polenta en burrata met een vlinder van black quinoa.


Bekijk recept

Op zoek naar meer inspirerende recepturen waarmee u uw gasten iets bijzonders voorschotelt? Op ons online platform FoodXperience vindt u ruim 2500 recepten gedeeld voor en door horecaprofessionals.

Naar FoodXperience

Meer inspiratie


 
Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Wereldse smaken

Graag delen wij de meest bijzondere producten, recepten en verhalen van over de hele wereld met u.

Lees meer