UHP

UHP

'UHP' staat voor Ultra High Pressure. UHP is een conserveringstechniek voor voedingsmiddelen en wordt ook wel 'High pressure processing' (HPP) of
'hogedrukpasteurisatie' genoemd. Kenmerkend voor deze conserveringstechniek zijn de lage temperatuur en hoge druk.


Hoe werkt UHP?

Bij de UHP-techniek wordt een voedingsmiddel machinaal blootgesteld aan een lage temperatuur en hoge druk (3.000 bar). Door de hoge druk worden ziekteverwekkers en micro-organismen die bederf veroorzaken onschadelijk gemaakt. Door de lage temperatuur blijven de voedingswaarde en de natuurlijke sensorische eigenschappen van het product beter behouden.

UHP

UHP kreeften

De UHP-techniek wordt vaak ingezet bij het verwerken van kreeften. Zo vindt u naast levende en gekookte, diepgevroren kreeften bij HANOS nu ook kreeftproducten van het merk Pittman Seafoods.

De kreeften van Pittman Seafoods worden in de maanden mei en juni gevangen aan de kust van Prince Edward Island in Canada. Het bedrijf verwerkt haar producten UHP.

Voordelen van UHP

Door de Ultra High Pressure verwerking blijven de textuur, smaak en sappigheid gelijk aan die van een levende kreeft. Bovendien zorgt de hoge druk ervoor dat het kreeftenvlees eenvoudig los komt van de schaal en er dus geen vlees verloren gaat. Hierbij blijft de natuurlijke vorm van de kreeft behouden. Het resultaat is een ultraverse smaak voor een constante prijs.

 


UHP producten


Meer over vis, schaal- en schelpdieren bij HANOS

Inspiratie en recepten op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren

Ontdek de wereld van vis, schaal- en schelpdieren bij HANOS. Maak kennis met ons unieke assortiment en laat u inspireren!

Lees meer