Pizza

Alles voor uw professionele pizza

Bij HANOS vindt u alles voor een professionele Italiaanse pizza: de allerbeste ingrediënten rechtstreeks uit Italië, professionele pizzaovens, goed advies en volop inspiratie voor de bereiding van uw pizza. Pizza's worden steeds vaker op culinaire niveau gemaakt. Of u nu net begint met pizza's op uw menukaart of al jaren professioneel bezig bent met pizza's, bij HANOS bent u op het juiste adres. We laten u graag kennismaken met ons assortiment en geven een aantal 'pizzageheimen' prijs.


Uitgelicht: pizzatools

De beste tools voor het maken van professionele pizza's vindt u bij HANOS.
Onze specialisten hebben een aantal mooie producten voor u geselecteerd - nu extra scherp geprijsd!


De basisproducten voor uw pizza

De beste bloem

Al zes generaties lang is Molino Dallagiovanna één van de beste producenten van superieure Italiaanse bloem voor pizza's. Dankzij de exclusieve samenwerking zijn deze unieke bloemsoorten, rechtstreeks uit Italië, nu ook verkrijgbaar in uw HANOS groothandel.

Lees hier meer

De perfecte tomatensaus

Een goede pizzasaus begint met de beste tomaten. Het vinden van verse Italiaanse tomaten die optimaal rijp zijn, kan een uitdaging zijn. Onze oplossing? Kies voor superieure tomaten uit blik. Pomodoro San Marzano is wat ons betreft dé perfecte basis voor elke tomatensaus. Bekijk daarnaast meer suggesties uit ons assortiment.

Bekijk tomatensauzen

De juiste kaas

In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan pizzatoppings, bijvoorbeeld pizzakaas 48+, buffelmozarella of vegan raspkaas. Wilt u weten welke topping past bij uw pizza's? Hieronder zetten wij een aantal van de meestgebruikte toppings voor u op een rij.

Bekijk kazen

Meer producten voor uw professionele pizza

Onze pizzameester heeft een aantal producten geselecteerd.

De bereiding van de perfecte pizza

De basisbereidingen

Recept klassiek pizzadeeg

Klassiek pizzadeeg

Bekijk het recept

Recept tomatensaus pizza

Tomatensaus voor pizza

Bekijk het recept

Ontdek 'Pizzageheimen' in de Masterclass Pizza

Altijd al alles willen weten over de bereiding van de perfecte pizza? Op dinsdag 21 juli stonden Marcel Losekoot, chef van de Pizza Academy & Simon Giaccotto (de pizzabijbel) voor onze camera met een Masterclass Pizza, powered by Moretti. 

Tijdens deze livestream nemen de heren u mee in de wereld van pizza's met tips & tricks over de bereiding. Waaronder:
• Uitleg over diverse soorten pizza's & focaccia's
• Het perfecte pizzadeeg (meel, gist, watertemperatuur en het opbollen)
• De topping

Klik hier om de recepten te downloaden

Geheim van de Pizza Napoletana

Tips van de pizzameester

Pizza’s maken als een ware pizzaiolo

Het maken van pizza’s is een waar ambacht. Een ambacht dat pizzaiolo’s volledig beheersen. Zo ook Nick Schutten, culinair adviseur bij Van Gestel grootkeukentechniek. Hier voorziet hij klanten van de juiste praktische kennis die aansluit bij hun concept. 

Door trainingen van specialisten in Italië, sessies met Nederlandse experts en door veel te trainen/experimenteren in het MorettiLab, weet hij precies waar het om draait bij het maken van pizza’s. Hij deelt graag zijn tips om het maken van pizza’s in uw horecaonderneming tot een succes te maken.

Bekijk tips van de pizzameester

Hét geheim van de Pizza Napoletana

Een perfecte ronde pizza met een opstaande, gerezen rand (cornicione), luchtige bodem, heerlijk zacht en met een fantastische geur. Hoe wordt dé Napolitaanse pizza eigenlijk gemaakt?

Het begint bij het deeg waarbij bloem, water, zout en gist met elkaar worden vermengd en met de hand worden gekneed. Na het bezinken en rusten onder een vochtige doek, wordt het deeg traditioneel in een houten bak gevormd. Zodra het deeg lang genoeg heeft gerijpt, vormt de pizzaiolo (pizzamaker) een deegschijf (disco di pasta). Vervolgens is het tijd om te garneren, origineel met verse of gepelde tomaat, buffelmozarella of fior di latte, verse basilicum en extra vergine olijfolie. Bekijk hieronder het recept voor uw eigen Pizza in Napolitaanse stijl.

Bekijk het recept

Geheim van de Pizza Napoletana

Kies de juiste pizzaoven

Ooni pizzaovens

Bij Ooni zijn ze volledig toegewijd aan het maken van de beste pizza. Ze ontwikkelen unieke outdoor pizzaovens in handzaam formaat. Één van de unieke kenmerken is dat deze ovens in slechts vijftien minuten verwarmen tot meer dan 500°C.

Lees hier meer

Stovetop pizzaoven

De Stovetop pizzaoven is in slechts 10 minuten opgewarmd tot wel 350 graden. De ideale temperatuur voor het bereiden van pizza’s. Binnen enkele minuten bakt deze oven krokant, net zoals in een Italiaanse houtoven, maar dan op het gasfornuis.

Bekijk ovens

Moretti Forni

Moretti Forni

Van de beste statische ovens tot de eerste elektrische pizzaoven voor pizza Napoletana ter wereld; in het unieke assortiment van Moretti Forni vindt u altijd de oven die past bij uw wensen. Bekijk bij onze partner Van Gestel het assortiment en de mogelijkheden voor u.

Lees hier meer


Samen naar de allerbeste pizza's

Deskundig advies bij Studio Senses

Deskundig advies

In Studio Senses in Zwolle bevindt zich een waar MorettiLAB. Een complete demokeuken met diverse ovens en bijbehorende accessoires. Samen met u kijken onze specialisten welke ovens het best passen bij uw concept. Ook op meer gebieden van advies kunt u terecht bji HANOS, denk aan het finetunen van uw pizzareceptuur. Neem contact op met uw vestiging.

Bekijk uw dichtstbijzijnde vestiging

Pizza profs

Pizza Profs: Hét Nederlandse platform voor Pizza Professionals

Hét Nederlandse platform voor Pizza Professionals. Ontdek hoe u met gastronomische pizza een super winstgevend gerecht op de kaart zet. Pizza Profs is door Marcel Losekoot, eigenaar van Pizza Academy, opgezet. "Door verbonden te zijn kunnen we elkaar inspireren. Dit gaat leiden tot nóg betere en lekkerdere pizza’s en dat is veel waard.” Meer informatie en gratis aanmelden als Pizza Prof?

Lees hier meer


Pinsa

Knapperig van buiten, zacht van binnen

Pinsa Romana is een traditionele Romeinse deegbereiding die tussen pizza en focaccia in zit. Pinsa wordt gemaakt van twee bloemsoorten; tarwebloem en rijstebloem. Hieraan wordt zuurdesem en veel water toegevoegd. Pinsadeeg wordt rustig gekneed en vraagt om een lange rijstijd. Deze mix zorgt voor een extra knapperige korst en een heerlijk zachte en luchtige binnenkant. De naam pinsa komt van het Latijnse pinsere wat trekken of verlengen betekent. Een verwijzing naar het met de vingertoppen duwen en trekken van het deeg tot het de juiste vorm heeft. Pinsa heeft een karakteristieke ovale vorm en wordt dan ook vaak op een rechthoekige houten plank geserveerd, belegd met verschillende ingrediënten. Van tonijn tot mozzarella, de mogelijkheden met pinsa zijn eindeloos!

 

Pinsa

Pinsa mogelijkheden

Pinsa Rauwe ham

Tomaat, rauwe ham & burrata

Pinsa Truffelsalami

Parmezaanse kaas, truffeltapenade & truffelsalami

Pinsa Kreeft

Hollandaisesaus & kreeft

Pinsa broden zijn breed inzetbaar. Bak bijvoorbeeld af met wat olijfolie en rozemarijn en serveer als tafelbrood. Maar ook is het heerlijk om de pinsa’s luxe te beleggen en als appetizer of lunch te serveren.

Tips

  • Bak de pinsa altijd op hoge temperatuur in de oven (250˚C).
  • Bak de pinsa in korte tijd (3 à 5 minuten).
  • Leg verse garnituren zoals kruiden en rucola pas op de pinsa wanneer deze uit de oven komt.
Heerlijk authentiek brood op Italiaanse wijze handgemaakt met extra vergine olijfolie, desem, tijd, liefde en passie

Olijfolie & rozemarijn

han_ban_mag05_pinsa_747x498 (3).png
PINSA ROMANA 250GR
4,95

per zak 2 stuks

PINSA ROMANA 150GR
8,95

per zak 4 stuks

Pinsa broden bij HANOS

Onze pinsa broden zijn voorgebakken en diepgevroren. Zo weet u zeker dat u de echte pinsa Romana in huis haalt. Dat betekent dat het deeg een lange rijping heeft gehad, luchtig is en heerlijk krokant. Dat proeft u absoluut!

Bestel Pinsa broden

Verder lezen...

Italië

De Italiaanse keuken bij HANOS

De Italiaanse keuken wordt gekenmerkt door bijvoorbeeld pizza en pinsa, maar la cucina Italiana gaat veel verder dan dat. Lees bijvoorbeeld meer over Italiaanse koffiecocktails, Italiaanse wijnen en meer.

Lees meer

^ Terug naar boven