Registratie track & trace tabak

Conform Europese regelgeving (Richtlijn TPD2) moeten alle bedrijven die tabak verkopen meewerken om de traceerbaarheid van shag en sigaretten mogelijk te maken. Het doel hiervan is om illegale handel in tabak tegen te gaan. Door iedere deelnemer in de tabaksketen te identificeren (inclusief locatiegegevens), kan precies worden bepaald waar en door wie er op legale wijze tabak wordt geproduceerd en verhandeld. Het is daarom belangrijk dat u zich als retailer registreert. Doet u dit niet, dan mogen wij u geen tabak meer leveren.

Wat moet u doen?

U moet een tweetal registratiecodes opvragen:

  • EO_ID (Economische deelnemer identificatie): met deze code geeft u aan dat u als retailer deel uitmaakt van de tabaksketen.
  • F_ID (Faciliteit identificatie): deze code geeft aan op welke locatie u tabak verkoopt. Als u op meerdere locaties tabak verkoopt, moet u ook meerdere codes aanvragen.

Als u deze codes hebt ontvangen, moet u die via onderstaand formulier aan ons doorgeven.

Waar kunt deze codes opvragen?

U kunt bovenstaande codes opvragen bij het ATOS. Dit de Europese uitvoeringsinstantie, die verantwoordelijk is voor de registratie van alle deelnemers. U ontvangst eerst een EO_ID, waarna u ook een F_ID kunt aanvragen. Lees ook de instructie voor het aanvragen van deze codes.

Vraag uw code aan

Uw codes doorgeven

Meer weten?

Via de Rijksoverheid vindt u meer algemene informatie over de verkoop van tabak. Via de Europese Commissie kunt u de volledige Europese regelgeving omtrent de track & trace registratie. Bekijk ook de FAQ van het ATOS.