Opening HANOS Hengelo drukbezocht

Maandag 20 mei is de 27ste vestiging van HANOS officieel geopend door de burgermeester van Hengelo, de heer Sander Schelberg. Presentatrice Nicolette van Dam, zelf een vaste klant van HANOS, was op deze bijzondere dag de gastvrouw. In totaal hebben ruim 3.000 nieuwsgierige gasten de spetterende opening bezocht.

Om 07:00 uur werd de eerste klant, Wijnkoperij en Restaurant de Prinsen uit Zenderen, extra feestelijk welkom geheten door vestigingsmanager Frits Hulshof en commercieel manager Steven Hugens. Na een uitgebreide rondleiding waren de eerste aankopen bij HANOS Hengelo een feit. Vanaf 09:00 uur stonden er meer dan 100 proeverijen, verschillende masterclasses en culinaire optredens van bekende gasten als Thérèse en Jonnie Boer, Erik de Mönnink en Hidde de Brabander op het feestelijke programma.

Lokaal karakter

HANOS streeft altijd naar een sterke binding met de regio en dat bleek ook gisteren tijdens de opening. Zo lanceerde wijngaard Hof van Twente een nieuwe collectie lokale wijnen, presenteerde Othmar Bier ambachtelijk gebrouwen bieren uit Ootmarsum én verzorgden verschillende lokale restaurants inspirerende workshops met een typisch Twents karakter.

Donatie van € 25.000 voor Stichting Twentse Wens Ambulance

Tijdens het officiële openingsmoment overhandigde HANOS de vrijwilligers van de Stichting Twentse Wens Ambulance een cheque van € 25.000. Deze stichting zet zich in om de laatste wensen van langdurig zieken en (pre)terminale patiënten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden. Onder begeleiding van de vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag, waarbij ze in het zonnetje worden gezet en even hun ziekte vergeten.

Toekomstige activiteiten

Ook de komende tijd valt er nog van alles te beleven in de nieuwe vestiging. Van demonstraties tot masterclasses en een speciaal openingsfestival waarbij vele prijzen te winnen zijn. Houd daarom de pagina over HANOS Hengelo in de gaten voor meer informatie.

De bouw

Elf maanden geleden ging de bouw van HANOS Hengelo van start. De moderne groothandel biedt plaats aan een stijlvol Relais du Marché, een inspirerend Culinair Theater en ruim 17.000 m2 aan horecabenodigheden van hoogwaardige kwaliteit. In totaal zijn er meer dan 100.000 artikelen op voorraad, waaronder 16.000 smaakvolle versartikelen en meer dan 10.000 non-food artikelen. De groothandel lijkt op een markthal; een grote, open ruime met heel veel licht waarbij alles gericht is op het inspireren van de foodprofessional.