Cafetariahouders doen inspiratie op tijdens Fast Casual Day

7 april 2017
Fast Casual Day

Fast Casual rukt op. Om ondernemers te inspireren organiseert HANOS de Fast Casual Days. “We laten zien hoe ondernemers een beter rendement kunnen halen", aldus Jacco Rombauts, directeur van HANOS Nijmegen. De eerste Fast Casual Day in HANOS Nijmegen was een groot succes.

Fast Casual rukt op
Verse smaakvolle producten die snel en makkelijk te bereiden zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding: Fast Casual rukt op. Producenten spelen daarop in met een steeds uitgebreider assortiment. Het aanbod wordt luxer en de presentatie krijgt meer aandacht. "Je moet als zaak echt toegevoegde waarde bieden”, benadrukt Jacco Rombauts, directeur van HANOS Nijmegen. "De klant wil naast een lekker product een stuk beleving. Gemak en snelheid zijn andere bepalende factoren." Om ondernemers te inspireren organiseerde de horecagroothandel een Fast Casual Day.

Ondernemers op de hoogte houden
Het nieuwe initiatief, dat ook bij andere vestigingen van HANOS dit voorjaar op de agenda prijkt, bleek een schot in de roos. De dag trok ruim driehonderd belangstellenden. “Een prima opkomst”, reageert Rombauts. “De fastservicebranche is enorm in beweging. Ondernemers willen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Wij doen dat op een actieve manier met demonstraties, workshops en proeverijen. Het is heel praktisch gericht. We kunnen laten zien hoe ondernemers een beter rendement kunnen halen. De bezoekers en de standhouders waren enthousiast. Het geeft aan dat deze dag in een behoefte voorziet."

Ruimte voor persoonlijk contact
Met 43 standhouders viel er veel te beleven. De fabrikanten en leveranciers schatten het initiatief op waarde. "Het is voor ons een prima gelegenheid om afnemers te ontmoeten en te laten zien wat we te bieden hebben", laat Kees Degen van Pastridor weten. "In een paar uur tijd spreek je tientallen mensen. Dat is heel efficiënt”, aldus Hennie Koebrugge van ‘Njoy. "Persoonlijk contact is van groot belang. Door aanwezig te zijn, werk je aan je naamsbekendheid. Je kunt je verhaal kwijt en potentiële klanten laten proeven. Daarmee geef je wel je visitekaartje af."

Inspiratie voor de toekomst
Bij ondernemers viel de Fast Casual Day eveneens in de smaak. Ze lieten zich gericht informeren. “Het is beslist leerzaam en nuttig. Je moet bij de tijd blijven en je krijgt hier een prima beeld van wat er speelt. Daarmee doe je ideeën op”, stellen Broer en Ineke van Thiel van AnyTyme De Keizer in Mill. "De trend is dat producten luxer worden en mooier aangekleed. Wij zien dat bijvoorbeeld met ons aanbod aan tosti”s." De lunch is voor cafetaria’s soms lastig in te vullen, zeker in dorpen. Toch verwacht het ondernemersechtpaar een omslag. "Je ziet dat de jeugd toch sneller bereid is om uitgebreid te lunchen. Die doelgroep moet je koesteren, dat is de toekomst." Jerry en Diana Weber van Eeterij de Dennen in Doetinchem zien ook groeikansen voor de lunch. “Er is een grote variatie aan broodjes, mooi om te zien", aldus Jerry. "Verder vond ik de chipsfriet en de speciale kaasjes voor in de maaltijdsalades erg interessant. Daar was ik ook naar op zoek. We zijn dus op onze wenken bediend!"

Door Snackkoerier, 7 april 2017