De Gouden Reael

Bij familierestaurant ‘De Gouden Reael’ kunt u genieten van de Franse keuken en heerlijke wijn. Vader Alain Caron, een geboren en getogen Fransman, begon hier in 1984 zijn carrière en heeft inmiddels veel ervaring opgedaan bij verschillende Franse chefs. 

Nu, 35 jaar later, keert de familie terug naar waar het werkelijk begon. “In Amsterdam zijn er nu zoveel exotische keukens, dat de klassieke Franse keuken weer heel uniek is geworden”, aldus David Caron.

De liefde voor de Franse keuken zit in het DNA van dit familie-restaurant. Bij ‘De Gouden Reael’ wordt klassiek Frans gekookt, met veel boter, crème fraîche en room. Vlees en vis wordt geheel op bot en graat bereid, dit is belangrijk voor de smaak.

Chef-kok Thomas Demuth uit de Bourgogne, Frankrijk, heeft onder meer gewerkt bij Bernard Loiseau . Op de kaart staan heerlijke traditionele gerechten als prei vinaigrette, poulet rôti en boeuf bourguignon. Het gevoel van Frankrijk weten ze geweldig door te vertalen in de keuken. “Onze gasten zijn blij verrast om de smaken en gerechten te herkennen en proeven vanuit hun eerdere vakanties”, aldus David Caron.

ban_mag01_frankrijk_gouden_reael_chefs_2002_747x498.jpg
POULET RÔTI

Tips van chef-kok Thomas:

  • Proeven, proeven én proeven
  • Maak gebruik van mooie seizoens-producten en laat producten vooral voor wat ze zijn, puur.
  • Laat u inspireren door ‘La grande cuisine’ van Alain Ducasse

POULET RÔTI

Thomas Demuth deelt op FoodXperience het recept van een klassieke Poulet Rôti. "Want wie houdt er niet van een gebraden kippetje?” - Thomas Demuth -

Bekijk het recept

Meer inspiratie


 
Frankrijk

De Franse keuken

Van typisch Franse producten en delicatessen tot Franse recepten en de koffiespecials.

Lees meer