Inspirerende verhalen van onze klanten en partners
HANOS omarmt ondernemerschap. Wij stellen alles in het werk om ondernemers in de horeca en gastvrijheid te inspireren en zo hun business te versterken. Om in een snel veranderende wereld te kunnen overleven, laat staan succes te boeken, moet je durven kiezen. Want alleen met gedurfde keuzes creëer je onderscheid. Daarom hebben we voor u een aantal inspirerende verhalen van klanten en partners op een rijtje gezet. Maak kennis met ondernemers met lef en visie, die zowel oog hebben voor traditie als voor de toekomst.
Uitgelicht
Krachtige ketens: formulehuizen vol hart en verbinding
Ketens zijn in opkomst. Sterke merken met persoonlijkheid, kwaliteit en herkenbaarheid. Ze combineren een efficiënte operatie met de passie die oprechte horecabedrijven kenmerkt. Formulehuizen vol hart en verbinding. In deze rubriek presenteren we ketens met karakter.
Ontdek meer inspirerende verhalen:

Het nieuwe ondernemen: ondernemers delen hun frisse blik op het vak
In crisistijd zijn er ook gevestigde ondernemers die zichzelf herontdekten en kansen zagen in moeilijke tijden. Waar de ene deur dichtgaat, opent er weer een andere deur. Strijdvaardige ondernemers delen hun uitdagingen, dromen, frisse blik op het vak en vernieuwende manier van ondernemen.

De nieuwe realiteit: ontdek de laatste ontwikkelingen in onze branche
Duik in de laatste ontwikkelingen en nieuwe trends binnen onze branche. Laat u verrassen door de wereld van wijn en tegelijkertijd de verschuiving naar alcoholarm en alcoholvrij. Leer meer over de kansen in digitalisering en ontdek alles over de transitie naar duurzaam ondernemerschap, plantaardig(er) eten en voeden in plaats van vullen.

Concept & Karakter: de laatste trends en succesverhalen van ondernemers
Een toekomst zonder terras is bijna niet in te denken, zeker niet sinds de crisis waarin de terrassen het lichtpuntje vormden. In deze rubriek presenteert Kaja de must-haves voor buiten en leest u succesverhalen van ondernemers en hun terras. Keukenleverancier Van Gestel verdiept zich in innovatie, trends, maatwerk, training en advies op het gebied van keukens.

Landelijk & Stedelijk
De stadse horeca is booming. Zowel in de ‘big four’ als in provinciesteden weten de gasten de horeca goed te vinden. Maar de stad blijkt niet de enige vruchtbare bodem voor succesvolle horeca. Ook het buitengebied heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de consument. In de groeiende horecamarkt blijkt er ruimte voor beide.

Streek & Gerecht
Ons land kent een enorme rijkdom aan bijzondere streekproducenten. HANOS zoekt voortdurend naar langdurige samenwerkingen met uitzonderlijke leveranciers. In deze rubriek zetten we er een aantal in de spotlight. Daarbij brengen we het begin en het einde van de keten samen: producent en chef nemen een kijkje in elkaars keuken.

Design in de Vingers
Wie HANOS vraagt mee te denken over een verbouwing of een nieuw bedrijf, kan rekenen op hulp en inspiratie op maat. In de rubriek ‘Design in de vingers’ presenteren we de verhalen van ondernemers die HANOS en de specialisten van Kaja en Van Gestel uitdaagden mee te denken over hun nieuwbouw of renovatie.

Kiezen voor karakter
Wie kiest wordt gekozen. Dat geldt voor iedere bedrijfstak, maar voor de horeca in het bijzonder. Ondernemers die onderscheidende keuzes durven maken, weten hun gasten duurzaam aan zich te binden. In deze rubriek delen chefs hun eigen visie en verhaal en een uitgewerkt recept.

Back to the roots
In deze rubriek spreken we getalenteerde chefs en ondernemers uit alle windstreken. Zij brengen vernieuwing, verrassing en een heel eigen keukencultuur met zich mee. Van authentiek Thais en modern Grieks tot helemaal Hollands en de Franse boerenkeuken.

Tweede Leven
Met de leegloop van de oude binnensteden, het verdwijnen van traditionele industrieën en de ontkerkelijking, neemt het aantal horecazaken dat zich vestigt in oude iconische gebouwen toe. In de rubriek Tweede Leven vertellen trotse ondernemers de sterke verhalen van ‘hun’ gebouw.

Kies-keurig
In deze rubriek zoomen we in op belangrijke keuzes die ondernemers samen met hun klanten maken. Bewuste keuzes die leverancier en klant maken om het goede te doen. Van uitzonderlijke wijnkaart tot eigen koffieblend en van duurzame vis tot signature dish. Wat is het verhaal achter hun keuze?

Kiezen voor familie
In deze rubriek zoomen we in op familiebedrijven. Wat zijn de voor- en nadelen van een familiebedrijf? Hoe verloopt de samenwerking tussen de generaties? En hoe zorg je voor een goede balans tussen traditie en vernieuwing? Ontdek de familiaire succesverhalen.

Uitgesproken concepten
In deze rubriek passeren concepten de revue die iets heel bijzonders doen, of iets ‘simpels’ heel speciaal weten te maken. Ondernemers die durven te kiezen voor iets anders en uitblinken in originaliteit. We presenteren je de meest uitgesproken concepten, van zorg tot catering.

Ontdek Twente
Lees meer over de Twentse topzaken zoals Hotel 't Lansink*, De Swarte Ruijter* en Landgoed De Holtweijde. Of ontdek nieuwe zaken als Joann en U Parkhotel. Neem een kijkje bij de Almelounge, waar u voetbal en dineren kunt combineren. De Twentse ondernemers hebben genoeg te vertellen.

De Brigade
In deze rubriek vertellen chefs over hun brigade, en brigadeleden over hun chef. Een ding is zeker: het zijn allemaal bijzondere mensen. Want wie kiest voor de horeca, kiest voor een levensstijl. Dienstbaarheid, flexibiliteit, creativiteit en hard werken kenmerken de bedrijfstak. Wat drijft de brigadeleden, wat maakt hun werk bijzonder en wat leren ze van elkaar?

Keuze van je leven
In de rubriek ‘Keuze van je leven’ interviewen we ondernemers die een rigoureuze beslissing namen. Veel mensen dromen over een ander bestaan, maar weinigen durven ook écht het roer om te gooien. Deze ondernemers deden dat wel. Op een tweesprong in hun leven maakten zij een bewuste, radicale keuze. Eentje met grote impact op hun zakelijke en privéleven.

Jong geleerd
In deze rubriek spreken we mensen die al op zeer jonge leeftijd hun talent ontdekten en hun hart hebben gevolgd. Want iedereen heeft talent, maar niet iedereen doet er wat mee. Deze piepjonge professionals wel! Met lef en vol passie ontplooien zij hun talenten. In deze rubriek leggen ze uit hoe ze dat aanpakken.