Forellenkwekerij ’t Smallert

Een duurzame en ambachtelijke manier van kweken

Kwekerij ’t Smallert levert forellen van topkwaliteit! Het geheim? Hun duurzame en ambachtelijke werkwijze. “Onze kweekvijvers worden voorzien van het zuiverste sprengenwater, rechtstreeks uit de bossen van het Kroondomein (Veluwe)”, verklaart Sander Hertgers, derde generatie kweker binnen dit familiebedrijf.

Voortdurende cyclus van groei

Forel is een perfecte vis om te grillen, zowel als filet alsmede als hele vis. Forellen zijn gemiddeld zo'n 30 centimeter lang, het perfecte formaat voor in een visklem. De vis smaakt van zichzelf al erg goed en heeft weinig toevoegingen nodig. Forel is bijvoorbeeld heerlijk als deze gevuld wordt met citroen en dille en vervolgens op de barbecue wordt bereid.

Stressvrije Forellen

"Na één keer gebruiken, spoelen wij het water weg. De forellen zwemmen daardoor altijd in zuiver water. Daarnaast heb ik samen met een collega speciaal voer ontwikkeld, waar veel eiwitten en echte visolie in zit. Dat betaalt zich uit in een prachtige sterke vis.”

"Doordat ze de ruimte hebben om te zwemmen worden ze sterker, groter en lekkerder. Dankzij de ruimte die ze hebben, vallen de forellen elkaar ook niet aan. Daardoor zijn onze forellen vrij van stress en mooi gaaf. Exact zoals een chef zijn vissen het liefst ziet binnenkomen. Het maakt me trots om te zien hoe de kwaliteit van de forellen die hier opgroeien gewaardeerd wordt."

We hebben het hier dus over echte scharrelforrel.Daarmee zijn de forellen van ’t Smallert een mooie toevoeging aan het brede assortiment vis van IK KOOK BEWUST.

Lees meer verhalen

ban_seg_cou04_ikb_kwekerij_smallert_bassin_1902_747x498.jpg