Kingfish

De Zeeuwse Kingfish

Duurzaam gekweekt in Zeeland

De Yellowtail Kingfish, ook wel Hiramasa genoemd, is een zeer geliefde vis bij chefs vanwege de stevige structuur en de sublieme smaak en textuur. Normaal gesproken wordt deze vis over duizenden kilometers vervoerd vanuit Australië en Japan, maar deze Dutch Yellowtail wordt in een kwekerij, op het land, gekweekt in wateren uit de Oosterschelde in Zeeland.

ban_mag02_ikb_verhaal_zeeuwse_kingfish_kwekerij_1905_747x498.jpg

“Een zo duurzaam mogelijk gekweekte, toekomst bestendige vis, die bovendien geweldig smaakt, dat is waar wij voor gaan”

Janneke van der Linde is verantwoordelijk voor de sales bij Kingfish en vertelt dat het bedrijf in 2015 startte. In april 2017 begonnen zij met de eerste kweek en in oktober van dat jaar zijn de eerste vissen verkocht. In de bassins van de kwekerij zwemmen duizenden jonge vissen rond, die uitgroeien tot een bijzondere Zeeuwse delicatesse met tropische roots.

Dankzij innovatieve technologieën wordt de Dutch Yellowtail duurzaam geproduceerd, zonder gebruik van antibiotica. Een comfortabele en stressvrije omgeving maakt het plaatje compleet en zo kunnen wij u één van de meest pure, verse én duurzame vissoorten presenteren. De vis is verwant aan de makreel, maar is gastronomisch meer vergelijkbaar met tonijn. Prachtig wit/lichtroze vlees, stevig van structuur, met een hoog vetgehalte.

TIP serveer de Dutch Yellowtail als sushi, sashimi, gerookt, gekookt of gegrild.