Ibérico varkensvlees: vlees met onderscheidende smaak en karakter

Ontdek onze favoriete versnijdingen en bereidingstips

Naast de beroemde gedroogde hammen, worden er van het ibérico-varken nog vele andere mooie producten gemaakt. Allemaal van dezelfde bijzondere kwaliteit en met een onderscheidende smaak en karakter. Een ibérico-varken wordt op een andere wijze uitgesneden dan gebruikelijk, onze culinair adviseurs selecteerden voor u een aantal mooie versnijdingen

Lágrimas | ibérico

Lágrimas | 30101452

Iberico rib fingers

Vlees‘vingers’ van het ibérico varken. Het vlees is weggesneden tussen de ribben van het varken.

Bereid het vlees sous-vide op 65°C gedurende minimaal 4 uur én maximaal 20 uur, dit is afhankelijk van hoe zacht u het vlees wilt hebben. Paneer of bestrooi het vlees hierna met kruiden en bak krokant.

Serveertip: steek het vlees op stokjes om het als leuke tapa te serveren!

Bekijk product

Puntas de costilla | ibérico

Puntas de costilla | 31100360 

Een typisch Spaanse lekkernij: spareribpuntjes van het Spaanse Iberico varken.

Snijd de ribpuntjes van de streng. Bak ze in olijfolie aan met knoflook, laurier, peperkorrels en rozemarijn. Voeg olijfolie toe, totdat de ribbetjes geheel onder olie staan. Konfijt het vlees zachtjes gedurende 3 uur op maximaal 90°C. Haal de ribbetjes uit de olie en dep droog. Bak vervolgens de ribbetjes krokant op de barbecue, grill of in een pan. Serveer met een pittige dipsaus.

Bekijk product

Secreto | ibérico

Secreto Ibérico | 30136246

Secreto betekent geheim; dit plaatvlees ligt verborgen tussen de vette delen van de varkensrug.

In Spanje wordt secreto doorgaans rosé gegeten, dit heeft tevens onze voorkeur. Het vlees dat u sous-vide bereidt (3 uur op 57°C.), heeft van zichzelf al veel smaak, maar wij marineren het vlees voor nog meer smaak graag in een marinade van: sojasaus, knoflookolie en muscovado suiker. Vervolgens roosteren wij het vlees op een houtskoolgrill. Heerlijk!

Bekijk product

Solomillo | ibérico

Iberico Solomillo | 30185032

Varkenshaas. Bevat het minste vet vergeleken met andere delen van het ibérico varken.

Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en bak aan in olijfolie. Maak een marinade van olijfolie, witte wijn, pimentón, komijn, knoflook en laurier. Wrijf het vlees goed in met de marinade en laat dit een paar uur staan. Gaar vervolgens het vlees tot een kerntemperatuur van 65°C. Bestrijk tijdens het gaarproces het vlees nog eens met de marinade zodat de smaken er mooi intrekken.

Bekijk product


Meer inspiratie

Non-food r

Vlees

Samen met horecaslager Van der Zee hebben wij onze eigen slagerij, zo staan wij garant voor de beste kwaliteit. Maak kennis met ons assortiment en inspiratie.

Lees meer