Welke houtskool voor welke BBQ?

De ene houtskool is de andere niet. U vindt dan ook houtskool in alle soorten en maten in onze groothandels: van klein tot groot, van grof tot los. Welke houtskool gebruikt u wanneer? Dat hangt ook af van de barbecue die u gebruikt. We lichten het voor u toe.

Grof hardhout houtskool

Houtskool van grof hardhout bestaat uit grote stukken met een hoge caloriewaarde. Hierdoor heeft het een lange brandduur. De grote, grove stukken hebben een hoge dichtheid; het is zwaarder dan houtskool van los hardhout. Grof hardhout is dé houtskool om op te grillen. In ons assortiment vindt u de grove houtskool van Fire Up, welke is gemaakt van de Acacia plant uit Zuid-Afrika. Speciaal geproduceerd voor de horeca!

Bekijk dit product

Los hardhout houtskool

Houtskool van los hardhout is het houtskool bij uitstek om mee te koken op de keramische barbecue. Deze kolen zijn groot en erg licht; ze hebben een lage dichtheid. Hierdoor kan er veel zuurstof tussen de kolen bewegen. In ons assortiment vindt u onder andere Big Green Egg houtskool. Gemaakt van 80% eikenhout en 20% walnoothout. Doordat het organisch is, zorgt het voor een natuurlijke, lekkere houtsmaak.

Bekijk dit product

Briketten

Briketten branden over het algemeen langer dan houtskool en geven een mooi verdeelde hitte af. Briketten van houtskool bestaan uit het samengeperste gruis dat overblijft bij de productie van houtskoolblokken. Briketten van kokosnoot hebben een langere brandduur dan houtskoolbriketten. Bovendien zijn ze vriendelijker voor het milieu, daar ze zijn gemaakt van kokosnootschalen; een ecologisch restproduct.

Bekijk dit product

Kies uw houtskool