De kaart van Huis Vermeer

Grand Boutique Hotel-Restaurant Huis Vermeer behoort tot de kleinste viersterrenhotels van Nederland. Elf vorstelijke kamers herbergt Huis Vermeer aan het Grote Kerkhof in Deventer. De sfeer getuigt van authentieke smaak en oog voor elk detail. Datzelfde geldt voor de gerechten die het restaurant annex hotel serveert. Kees van Hamersveld is met zijn partner Tai van Lu het gezicht van Huis Vermeer: "De beleving van de gast staat op nummer één."

Jullie hebben oog voor historie!
“Hotel Huis Vermeer is een oude bankierswoning uit de achttiende eeuw. Het is door de vorige eigenaar, antiquair Wim van Dijk, met veel gevoel voor de geschiedenis opgeknapt. Alle details zijn teruggebracht en daarop is de rest van de inrichting en aankleding afgestemd. Zo heeft elke ruimte, elke hotelkamer zijn eigen sfeer. Authentieke historische elementen geven onmiddellijk extra beleving.”

De receptie oogt heel bijzonder...

“Bankier Vermeer had in dit huis een kapel gebouwd, rond een schouw. Misschien deed hij dit om de kerkbestuurder te plezieren, wij weten het niet. De kapel hebben we intact gelaten en weer heel zichtbaar gemaakt. Ik vind het heel gaaf om iets veilig te stellen voor het nageslacht. De gewelven onder het hotel stammen van rond het jaar 900.”

Jullie combineren historische allure met laagdrempeligheid...
“Dat de drempel laag blijft, vind ik heel belangrijk. Het is niet voor niets dat een kopje koffie bij ons €1,95 kost. We zijn hier nu ook net begonnen met een driegangen menu van €36,95. Dat doen we trouwens ook omdat we graag in de Bib Gourmand zouden komen.”

U heeft veel vaste gasten?
“Absoluut. We zien zelfs dat er een kruisbestuiving tussen de drie bedrijven is. Gasten die ik in mijn twee bedrijven op de Veluwe heb in hun vrije tijd, zie ik hier in Huis Vermeer terug in andere, zakelijke rol. Wij stellen de gast helemaal centraal. Tai en ik zijn altijd met de gasten bezig. Gasten moeten het naar hun zin hebben, daar draait alles om. Daarom hebben wij in het hotel geen vaste ontbijttijden of buffet. Gasten kunnen ontbijten wanneer ze willen en ontbijten altijd à la carte.”

De beoordelingen via internet zijn uitstekend.
“We maken eigenlijk helemaal geen reclame. Ik geloof daar niet zo in. Ik investeer mijn marketingeuro’s liever in mijn medewerkers. Maar bij alle websites zijn de recensies inderdaad uitstekend. Het hotel behoort nu al tot de top bij Booking.com. Daar hebben we zelfs het rapportcijfer 9,5 en dat is natuurlijk erg hoog. Ook ons restaurant wordt zeer goed beoordeeld.”

Wat wordt uw volgende bedrijf?

“Het blijft bij drie. Tai en ik willen in alle bedrijven op gezette tijden zichtbaar zijn. Tussen de mensen staan die het werk doen en tussen de gasten staan. Deze persoonlijke touch koesteren wij en willen we niet verliezen. Het blijft dus bij deze drie bedrijven.”

Signatuurgerecht
Spannend, klassiek, puur, eerlijk en authentiek. Het is de signatuur van Huis Vermeer en zijn chef Brian van de Steeg. Hij toont met Tai van Lu de eendenborstfilet met zacht gegaarde kalfswang, bulgur, groene textuur van bospenen en hoisin-jus (zie foto rechtsonder). Dit gerecht maken? U vindt het signatuurgerecht hier.

Lees meer over Huis Vermeer in Courant 19.

ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_terras_1609_747x498.jpg
ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_gevel_1609_747x498.jpg
ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_glas_detail_1609_747x498.jpg
ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_interieur_1609_747x498.jpg
ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_gang_1609_747x1026.jpg
ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_eigenaar_kok_1609_747x1026.jpg
ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_interieur_1609_747x1026.jpg
ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_hoofdgerecht_1609_747x498.jpg
ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_voorgerecht_1609_747x498.jpg
ban_nic_hc19_kaart_van_vermeer_nagerecht_1609_747x498.jpg