De kaart van Het Gegeven Paard

De horeca bij muziekgebouw TivoliVredenburg ontwikkelt zich tot een ultieme hotspot van de Utrechtse binnenstad. Het Gegeven Paard, het grand café dat de hele week voor iedereen geopend is, lijkt zelfs wel een beetje op hol geslagen. Het nieuwe horecabeleid, ingezet door projectleider Rob van den Hove, werpt zijn vruchten af.

Er is in korte tijd veel veranderd...
“Zeker. In de twee jaar sinds de opening van het grand café is er heel veel gebeurd. Het Gegeven Paard dreigde een koffiezaak te worden. Als we de kaart niet hadden uitgebreid met gerechten en tussendoortjes, hadden we op termijn de zaak vol gehad met koffiedrinkers. Het aandeel van koffie was vorig jaar nog 17 procent. Dat aandeel loopt nu snel terug - zonder dat we minder koffie verkopen, maar vooral door een hogere foodomzet.”

De gasten weten Het Gegeven Paard goed te vinden.

“Eerst hadden we enorme pieken vlak voor en na concerten, maar tegenwoordig is het de hele dag bijna constant piekdrukte. Het aantal gasten dat niet naar concerten gaat, neemt snel toe. De locatie is natuurlijk erg goed. We liggen pal aan het bewezen drukste fietspad van Nederland.”

Hebben jullie geen last van 'cafékrakers' die blijven hangen met hun laptop?

“Zeker, we hebben de nodige gasten die hier zitten te werken. Wij hebben daar geen problemen mee. Meestal hebben we zitplaatsen genoeg. Ik heb liever dat het wat vol zit dan kaal en leeg oogt.”

Wat zijn de drankentrends bij Het Gegeven Paard?

“De cocktails lopen erg goed. En gin natuurlijk; dat gaat in alle steden erg hard. Er zijn van die avonden dat er aan de lopende band gin-tonics besteld worden. Veel belangstelling is er voor onze speciaalbieren. We hebben ze zowel van grote brouwers als van ambachtelijke lokale brouwerijen.”

De dagschotel is een schot in de roos!
“Ja, de dagschotel loopt heel erg goed. We kijken welke aanbiedingen er verkrijgbaar zijn en haken daarop in. Of we sluiten aan bij evenementen. Laatst was hier een Italiaanse week. Dan kiezen we natuurlijk voor Italiaanse gerechten. Vaak zie je ook: 'zien doet bestellen'. Zien de gasten een bepaald gerecht de keuken uitkomen, bijvoorbeeld mosselen of zuurvlees, dan loopt dat de hele avond door.”

Jullie zijn nog lang niet uitgegroeid?

“Het Gegeven Paard groeit heel snel. Maar we hebben hier om de hoek nog veel meer mogelijkheden. We ontwikkelen plannen voor een tapascafé en een bistro in ruimtes die nog leeg staan. Dat betekent ook dat we, aansluitend op Het Gegeven Paard, een nog veel groter terras kunnen creëren. Er komen misschien wel iets van 500 stoelen bij. Ook tijdens concerten, festivals en evenementen is er met de horeca bij TivoliVredenburg nog veel meer mogelijk. Het zal allemaal trouwens wel betekenen dat we iets moeten doen aan onze keukencapaciteit. Die begint wel aan zijn grenzen te raken.”

Meer lezen
Wilt u meer lezen over Het Gegeven Paard? U vindt een uitgebreid artikel in Courant 21.
 

ban_nic_hc21_kaart_van_het_gegeven_paard_muziekwand_1610_747x498.jpg
ban_nic_hc21_kaart_van_het_gegeven_paard_chef_1610_747x498.jpg
ban_nic_hc21_kaart_van_het_gegeven_paard_cocktail_1610_747x498.jpg
ban_nic_hc21_kaart_van_het_gegeven_paard_gerecht_1610_747x498.jpg
ban_nic_hc21_kaart_van_het_gegeven_paard_terras_1610_747x498.jpg
ban_nic_hc21_kaart_van_het_gegeven_paard_bar_1610_747x498.jpg