De kaart van Brasserie Rooftop

Restaurants van meubelzaken en andere grootwinkelbedrijven komen op een steeds hoger plan. Bij bar-brasserie Rooftop in Massenhoven is dit letterlijk én figuurlijk het geval. Rooftop zit op de bovenste verdieping van het gloednieuwe gebouw van Top Interieur. Het terras is formibadel, het uitzicht verpletterend, de smaak van hoog niveau.

Komen mensen om te shoppen of voor Rooftop?
“Ik schat dat dit ongeveer fifty/fifty zal zijn. Daarbij komt natuurlijk dat wij ook open zijn als de meubelzaak dicht is. Er is een speciale lift die de bezoekers naar Rooftop brengt. Er komen heel veel gasten absoluut alleen voor ons hierheen. Zij eten hier ook meer. De mensen die voor de meubels komen, gebruiken hier vaak alleen koffie en gebak.”

Zo’n grote brasserie, dat moet wel wennen zijn.
“Het is zeker passen en meten, alleen maar hollen en niet stilstaan. Het lukt allemaal wel, maar we moeten zeker op onze tenen lopen. Doordat Rooftop de hele dag geopend is, lopen de mise en place en het servies natuurlijk steeds samen. Dat geeft vanzelfsprekend erg veel druk op de keuken. ’s Avonds is dat minder. Dan valt de vaste kaart weg en kun je dus meer gericht zijn op echt koken.”

Welke smaakmakers zijn het populairst?
“Hoewel we nog maar kort geopend zijn, tekent zich dat nu al duidelijk af. De Panini Rooftop en onze frisse salades zijn veelgevraagd. Bij de warme gerechten zijn de gegrilde champignons en onze steak tartare de uitschieters. Onze steak tartare wordt overigens altijd à la minute bereid. Verder zijn onze tapas zich tot een echte specialiteit aan het ontwikkelen.”

Maar vis is dus zeer in trek?
“Vis, schaal- en schelpdieren, dat gaat hier allemaal heel goed. Ik denk dat dit ook komt doordat het aanbod hier in de buurt verder beperkt is. Mosselen gaan onwaarschijnlijk hard, maar ook de gamba’s en zelfs de rogvleugel die we laatst hadden. We hebben nu nog veel vlees op de kaart. Ik ben ervan overtuigd dat dit in de toekomst zal doorslaan naar vis.”

Hoe staat het met ontbijten?

“Rooftop gaat vroeg open, op sommige dagen om acht en andere dagen om negen uur in de ochtend. Er zit al een stijgende lijn in de ontbijten. Maar ik verwacht dat het nog een enorme boom gaat krijgen. We zien nu al wel mensen die hier vroeg komen. Maar het ontbijt promoten wij momenteel nog, bijvoorbeeld door een gratis croissant. Overigens worden de ontbijten door apart aangestelde medewerkers verzorgd. Wat we ook veel zien zijn mensen die hier ’s ochtends gaan zitten met hun laptop. De tafels hebben USB-aansluitingen, er is gratis Wifi.”

Rooftop is wel snel een succes...
“Nadat een lokale krant over Rooftop schreef, stroomden de gasten onmiddellijk toe. Onze kracht is dat wij bijna uitsluitend met verse ingrediënten werken. En dat wij er veel liefde in stoppen. Dat toont zich op het bord. Elk gerecht werken wij schoon en mooi af.”
 

Rooftop is nog maar te kort geopend om te spreken van een echt signatuurgerecht. Chef-kok Jan van de Velde vindt het Rooftop Tapasbordje illustrattief voor de keuken: "Een mooie bloemlezing, een illustratief schoon beeld." Bekijk het signatuurgerecht.

Meer lezen over Brasserie Rooftop? U leest het in Courant 18.

ban_nic_hc18_kaart_van_rooftop_pand_1608_747x498.jpg
ban_nic_hc18_kaart_van_rooftop_terras_1608_747x498.jpg
ban_nic_hc18_kaart_van_rooftop_gerechten_1608_747x498.jpg
ban_nic_hc18_kaart_van_rooftop_bar_1608_747x498.jpg
ban_nic_hc18_kaart_van_rooftop_kok_1608_747x1026.jpg
ban_nic_hc18_kaart_van_rooftop_muur_1608_747x1026.jpg
ban_nic_hc18_kaart_van_rooftop_bar_1608_747x1026.jpg
ban_nic_hc18_kaart_van_rooftop_interieur_1608_747x498.jpg
ban_nic_hc18_kaart_van_rooftop_interieur_detail_1608_747x498.jpg