Asperges

Dé seizoensgroente waar iedereen van smult

Bij HANOS vindt u diverse soorten asperges en aspergeproducten. Van heerlijke verse Hollandse asperges tot handige aspergepannen en vlijmscherpe dunschillers. In het seizoen van de Hollandse witte asperge, vindt u die uiteraard ook volop bij ons in het assortiment.

Aspergetips:

  • Zijn de asperges vers? Test het door een klein sneetje in de asperge te maken; als er vocht uitkomt, zit u goed! Of wrijf twee asperges langs elkaar; als ze een piepend geluid maken, komen ze vers uit de aarde.
  • Bewaar asperges in een vochtige theedoek in de groentelade van uw koelkast. Ze zijn dan 3 tot 4 dagen houdbaar.
  • Wilt u de asperges langer bewaren, vries ze dan in. Schil de asperges zorgvuldig. Was en droog ze alvorens ze in een plastic diepvrieszak in de vriezer te leggen. De asperges zijn nu vier tot zes maanden houdbaar.
  • Asperges ontdooien? Ontdooi de asperges nooit op de normale manier, maar leg de ingevroren asperges als ijsklomp in kokend water.

Asperges | HANOS

Van alles over de asperge

Van oorsprong tot de aspergeteelt: lees er alles over!

Lees meer over de asperge

Asperges | HANOS

Aspergeweetjes..

Wist u dat de asperge familie is van de lelie? En dat er ook paarse asperges bestaan?

Wist u dat...?


FoodXperience

Onze chefs hebben verschillende heerlijke recepten gemaakt waarin asperges een belangrijke rol spelen. U vindt ze op FoodXperience, hét inspiratieplatform voor lekkere gerechten, tips & tricks en verhalen uit de praktijk.

Ga naar FoodXperience