Asperges

Dé seizoensgroente waar iedereen van smult

Bij HANOS vindt u diverse soorten asperges en aspergeproducten. Van heerlijke verse Hollandse asperges tot handige aspergepannen en vlijmscherpe dunschillers. Gedurende het aspergeseizoen in het voorjaar vindt u deze uiteraard ook volop bij ons in het assortiment.

Bekijk aspergeproducten


ALT

Tip van de specialist:

Volop verkrijgbaar: witte asperges

Wanneer asperges onder de grond worden geteeld en dus nooit zonlicht zien, blijven ze wit van kleur. Vandaar ook wel de bijnaam ‘het witte goud’. Witte asperges hebben een delicate, lichtzoete smaak en worden traditioneel gegeten met aardappelen, een gekookt ei, ham of gerookte zalm en een botersaus.

Let op: het asperge-aanbod kan per vestiging verschillen. Informeer bij de AGF-afdeling van uw HANOS groothandel naar de mogelijkheid tot bestellen.


Alles over de asperge

Alles over de asperge

De asperge, ook wel de ‘koningin der groenten’ genoemd, is een struikachtige plant die bij een juiste behandeling vanuit haar houtachtige wortelstokken nieuwe scheuten vormt. Wij leggen u graag meer uit over deze bijzondere groente. Van oorsprong tot teelt, maar bijvoorbeeld ook hoe u verse asperges herkent en hoe u asperges het beste kunt bewaren.

Lees meer over de asperge

Soorten asperges

Asperges komen voor in verschillende kleuren. Wij leggen de verschillen voor u uit.

Witte asperges | HANOS

Witte asperges

Wanneer de asperges onder de grond worden geteeld en dus nooit zonlicht zien, blijven ze blank van kleur. Vandaar ook wel de bijnaam ‘het witte goud’. Witte asperges hebben een delicate, lichtzoete smaak en worden traditioneel gegeten met aardappelen, een gekookt ei, ham of gerookte zalm en een botersaus.

Groene asperges | HANOS

Groene asperges

Groene asperges groeien boven de grond en krijgen hun karakteristieke groene kleur van zonlicht. Ze hebben een sterkere en kruidigere smaak dan witte asperges, hoeven niet geschild te worden (wel even de onderkant afsnijden) en kunnen zowel rauw als bereid gegeten worden.

Paarse asperges | HANOS

Paarse asperges

Iets minder bekend is de paarse asperge. Deze groeit ook boven de grond en dankt zijn kleur aan het authocyaan pigment. Paarse asperges bevatten 20% meer suiker dan de witte en groene variant, waardoor ze logischerwijs een stuk zoeter van smaak zijn. Paarse asperges zijn verkrijgbaar vanaf mei.


Aspergerecepten

Aspergeritief


Aspergeritief

Asperge leent zich uitstekend om kleine bites van te maken. Heerlijk als amuse of als hapje bij een glas witte wijn. Van dit ‘aspergeretief’ vindt u 12 interessante recepten op ons online platform FoodXperience.

Bekijk alle aspergehapjes

Meer recepten met asperge

Op ons online inspiratieplatform FoodXperience vindt u de mooiste recepten met asperge. Wij lichten een aantal recepten voor u uit.

Gegratineerde asperges met daslookpesto

Gebakken asperges met daslook en tagliatelle

Bekijk recept

Gegratineerde asperges met daslookpesto

Gegratineerde asperges met daslookpesto

Bekijk recept

Asperges met �Kratzete�

Asperges met 'Kratzete'

Bekijk recept

FoodXperience

Benieuwd naar meer recepten met asperge? Op FoodXperience vindt u nog veel meer inspirerende recepten.

Bekijk alle aspergerecepten

Aspergerecepten


Asperges en wijnen

Bij het selecteren van de juiste wijn bij aspergegerechten is het belangrijk dat de aroma’s in de wijn voorrang geven aan de delicate groente voor een harmonieuze combinatie. Onze wijnspecialisten selecteerden voor u een aantal fruitige, frisse witte wijnen met een zachte zuurgraad, die goed combineren met asperges.

Bekijk de wijnen hieronder.

PETER ZEMMER PINOT BIANCO

Peter zemmer pinot bianco

Peter zemmer8535348

PETER ZEMMER PINOT GRIGIO

Peter zemmer pinot grigio

Peter zemmer8535366

10,20 6,50

per fles 75 centiliter

PETER ZEMMER SAUVIGNON BLANC

Peter zemmer sauvignon blanc

Peter zemmer8535375

DUTCH WHITE

Dutch white

Dutch wine8512290

Alles over de asperge

Aspergeweetjes

Wist u dat de asperge familie is van de lelie? En dat de asperge in de top 3 schoonste groenten van Nederland staat? Deze en meer interessante weetjes over de asperge zetten wij voor u op een rij.

Bekijk aspergeweetjes


Meer inspiratie:

Zomer

Zomer

Zomer