Amerikaanse wijn

Amerikaanse wijnen

Het meest bekende wijngebied van de Verenigde Staten is natuurlijk Californië met zijn sub regio’s als bijvoorbeeld Mendocino en Carmel. Maar ook in andere gebieden van de Verenigde Staten is de wijnbouw in ontwikkeling. Één van die gebieden is Oregon, een gebied wat qua grondsoort veel aan de Bourgogne doet denken.

Bekijk Amerikaanse wijnen

Maak kennis met een selectie Amerikaanse wijnhuizen

Hieronder vindt u een selectie van onze Amerikaanse wijnhuizen met vermelding van de wijnstreek. U kunt ook via het menu aan de linkerzijde direct naar uw favoriete wijnhuis navigeren. Per wijnhuis is aangegeven welke wijnen (rood, wit, rosé) zij produceren en ook of zij biologische en/of mousserende wijnen in het assortiment hebben.


Grizzly Bear - Californië

Californië heeft uiteenlopende microklimaten. Het klimaat varieert van subtropisch tot maritiem. In het enorme landbouwgebied doen allerlei gewassen het goed, waarvan de druif er slechts één is. Eén van de droogste en laagste plekken op aarde is Death Valley. Tegelijkertijd heeft Californië hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw, zoals Mount Whitney.

Central Valley is het belangrijkste landbouwgebied. Deze vruchtbare vallei beslaat een groot deel van Midden-Californië en ligt in de beschutting van bergketens in het oosten en westen. De rivieren zorgen hier voor voldoende water. De wijnproducenten van Californië hebben hier hun vinificatiecentra staan. In één van deze centra wordt de Grizzly Bear geproduceerd, een heerlijke wijn voor

Grizzly Bear | rood, wit, rosé

Drouhin - Oregon

Trots presenteren wij de wijnen van Drouhin uit Oregon aan u. Het paradepaardje Cloudline pinot noir 2015 brengen wij als eersten op de Nederlandse markt. Robert J. Drouhin bezocht Oregon in 1961 voor het eerst en hij was meteen onder de indruk van het landschap en het klimaat. In die tijd werd er praktisch nog geen wijn geproduceerd.

In 1986 verhuisde dochter Veronique naar Oregon om de ontwikkelingen van de wijnbouw te volgen. Vanwege de goede berichten kocht Robert een jaar later grond aan. In de Dundee Hills werden de eerste wijnstokken geplant. Inmiddels is de naam Drouhin in Oregon net zo belangrijk als Drouhin in Bourgogne. De wijnen zijn dan ook een welkome aanvulling op ons assortiment.

Drouhin | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Beringer - Californië

Napa Valley in Californië staat bekend als één van de meest vooraanstaande wijnstreken van de wereld. Dankzij de gunstige ligging en het mediterrane klimaat komen hier de mooiste wijnen vandaan.

Één van de oudste wijnhuizen in de Napa Valley is Beringer. Chief winemaker Mark Beringer en winemaker emeritus Laurie Hook maken hier veelgeprezen wijnen van de beste appellations, volgens oude wijntraditie.

Beringer | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)