Varkensrugspek ca.3cm 1/3 livar

Merk
Hanos
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
30101005

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

Rugspek betreft het vetspek uit de rug van het varken. Gesmolten uitstekend geschikt om andere vleesdelen in te bereiden. Het rugspek brengt veel smaak over.

Livar: het Limburgs Kloostervarken

Livar vleeswaren zijn gemaakt van rijp en met vet doorregen varkensvlees, afkomstig van Limburgse Livar varkens. Dit vet bezorgt deze vleeswaren een volle en natuurlijke smaak. Bij de bereiding kent het vlees nauwelijks gewichtsverlies, terwijl ‘traditioneel’ varkensvlees hierbij al gauw een kwart van zijn gewicht kwijtraakt. Bij Livar vlees bedraagt dit verlies slechts 8%, waardoor het mals en sappig blijft.

Een uniek aspect van Livar vlees is de diervriendelijke leefwijze van de varkens op een aantal bijzondere locaties. De Livar varkens scharrelen rond de eeuwenoude Abdij Lilbosch in Echt en bij een aantal Limburgse varkenshouders met wie Livar nauw samenwerkt. Zowel de abdij als de varkenshouders streven ernaar om weer terug te gaan naar vroeger als het gaat om de smaak en de beleving van varkensvlees. Alle Livar varkens krijgen dezelfde natuurlijke voeding voorgeschoteld: vers geteelde Limburgse granen. Verder beschikken ze over een bed van stro in hun stal en over een vrije uitloop naar buiten. Livar varkens doen volgens Livar niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Het Livar varken staat ook wel bekend als het Kloostervarken; een authentiek landvarken uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Het vlees heeft een prachtige intramusculaire marmering.

Maatschappelijk verantwoord

De geschiedenis van Livar vlees gaat terug tot in 1999, het jaar waarin vijf Limburgse varkenshouders, het bedrijf Livar oprichten en gaan samenwerken met hun ‘buren’, de Trappistenmonniken van Abdij Lilbosch in Echt. Lilbosch is al eeuwenlang het onderkomen van Trappistenmonniken, die van oudsher bedreven zijn in het hoeden van varkens. De belangrijkste gedachte achter de krachtenbundeling tussen Livar en deze abdij is om op een maatschappelijk verantwoorde manier varkens te houden en om smakelijk varkensvlees te produceren voor de top van de markt. Livar is voortdurend bezig met het doorontwikkelen van het houderijsysteem voor de Livar varkens. Het systeem voldoet aan de hoge eisen van Livar op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid voor het milieu.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar

Ingredienten en voedingswaarden info

100% varkensvlees.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1154
Energie (Kcal) 278
Eiwitten (gram) 16,4
Koolhydraten (gram) 0,6
- waarvan suiker (gram) 0,4
Vet (gram) 23,3
- waarvan verzadigd (gram) 8,8
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 1,1

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten