Varkensbuik gaasterland

Merk
Hanos
Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
30101167

Productomschrijving

In het Friese Gaasterland werken een aantal varkenshouders samen om een (h)eerlijk kruidenvarken te fokken. Zij werken gezamenlijk aan een hoger dierenwelzijn en uitgebalanceerd voer met kruiden. In de stallen hebben de varkens alle ruimte en volop daglicht. Van der Zee selecteert de dieren met een hoog gewicht en een hoog gehalte aan intramusculair vet. Dat zorgt voor een pure, volle smaak.

BBQ bereidingstip

Buikspek is een mooi stuk vlees om in te wrijven met een pittige rode rub en vervolgens te roken. Wanneer het buikspek wordt gerookt, wordt het pikante effect namelijk weer wat afgezwakt. Gebruik voor het roken mooie rookchips (ook wel chunks genoemd), zoals whiskey hout of eikenhout. Rook indirect tot een kerntemperatuur tot max 84 °C. Afhankelijk van de dikte van het vlees duurt het roken ongeveer 4-5 uur. De barbecue heeft hierbij een temperatuur van 120°C.

Specificaties

Keurmerken Ik kOOK Bewust

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% varkensvlees (Gaasterlander).

Per 100 gram

Energie (kJ) 695
Energie (Kcal) 166
Eiwitten (gram) 21,1
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 9,1
- waarvan verzadigd (gram) 3,6
Zout (gram) 0,15

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten