Runder striploin kobe

Merk
Hanos
Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
30301950

Productomschrijving

Kobe beef heeft een zeer rijke marmering. Het sappige vlees, de smaak en de geur bieden een unieke ervaring en is met geen ander rundvlees te vergelijken. Het is geschikt voor velerlei bereidingen in de meest geraffineerde keukens. Het dikke marmer, ‘shimofuri’ genoemd, lost op bij lage temperaturen en smelt volledig in uw gehemelte. Het vlees heeft zachte vezels en zijn eigen, unieke verfijnde zoetheid. Het is rijk aan oliezuren die de smaak van het vet bepalen en zo tevens bijdragen aan de uitstekende smaak van het vlees.


De striploin heeft een fijne textuur en is zacht. Het behoudt zijn vorm goed, ideaal voor biefstuk.

Over Kobe Beef

Wagyu runderen hebben een zuivere bloedlijn die terugloopt tot het jaar 1600. Ze zijn van nature zeer rustig en hun genen staan garant voor mals, gemarmerd en smakelijk vlees. De top drie Wagyu runderen worden als 'Tajima rund' geboren in het gebied Hyogo (Honda). Afhankelijk van de regio waar het kalf wordt gefokt krijgt het de volgende benaming: Matsusaka Ushi, Ohmi beef of Kobe beef.


Vanaf hun geboorte worden Wagyu runderen gekoesterd als een deel van het gezin. De fijne smaak komt van de tedere, liefdevolle verzorging van de veehouder. Al snel na de geboorte worden de kalveren met de fles grootgebracht in een rustige, ontspannen omgeving waar ze op hun gemak kunnen groeien. Naast ruwvoer zoals gras en rijststro, worden de runderen bijgevoerd met krachtvoer (graan, bierbostel etc.), dat onmisbaar is voor de ontwikkeling van marmering en witte vetkleur.

Marmering

Wagyu vlees kent een marmering op een schaal van 1 tot 12, waarbij 1 staat voor weinig marmering (rood) en 12 voor een zeer rijke marmering (wit). Onze slagerij werkt met een marmering van 6 tot 8.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% rundvlees.

Per 100 gram

Energie (kJ) 808
Energie (Kcal) 194
Eiwitten (gram) 19,5
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 12,9
- waarvan verzadigd (gram) 6
Zout (gram) 0,138

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten