Azijn vijgen

Merk
Vincotto
Verpakking
Fles 250 milliliter
Artikelnummer
24025252

Productomschrijving

De Vincotto wijnazijn met vijgen is een bijzondere azijnsoort. Het is gemaakt van twee verschillende druivenrassen: de Negroamaro en de zwarte Malvasia. Ze worden gekookt tot één vijfde van het volume. Hierna wordt de siroop in eikenhouten vaten gegoten, samen met het azijn. Vervolgens moet het azijn maar liefst vier jaar rijpen. Na deze vier jaar worden vijgen toegevoegd. Na zes maanden rijpen ontstaat er een heerlijke mix van originele Vincotto en vijgen. Tijdens het proces worden geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd. Dit geeft het product een zoete en fluweelachtige smaak. Deze azijn geeft eeb diepte aan gerechten met vlees en groente, maar geven ook een lekkere twist aan dressings en sauzen.

Specificaties

Seizoen Winter

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product droog en afgesloten bewaren
Minimale bewaartemperatuur 10 ºC
Maximale bewaartemperatuur 24 ºC
Bereidingsadvies Te gebruiken bij gegrild vlees, vis, salades en desserts.

Ingredienten en voedingswaarden info

Gekookte most van druiven, azijn, vijgen. Bevat Sulfiet.

Per 100 gram

Energie (kJ) 280
Energie (Kcal) 67
Koolhydraten (gram) 14
- waarvan suiker (gram) 14

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten