Fleur de sel met provencaalse kruiden

Merk
Le saunier de camargue
Verpakking
Bus 125 gram
Artikelnummer
25003140
per collo à 6 bus
Geldig van 13-05-2024 t/m 26-05-2024
5,20 3,75
per bus

Productomschrijving

Het zeldzame fleur de sel zout wordt aan het begin van het zoutproces met de hand van de oppervlakte opgeschept en daarna gedroogd door de zon. Het 100% natuurlijk zeezout wordt niet geraffineerd, niet gewassen en niet gemalen. Goede fleur de sel smaakt niet zozeer zout, maar zilt. Waar u gewoon zout gebruikt als smaakophaler, kunt u dit zeezout als finishing touch gebruiken om net dat beetje ziltigheid toe te voegen. Deze variant is met Provençaalse kruiden. Heerlijk voor over aardappeltjes en groenten. Past goed bij een fijn stuk steak of zalmfilet. Verpakt in een mooie pot met een deksel van kurk.

Over Le Saugnier de Camargue

De Camargue is een moerasgebied in de Rhônedelta. Al in de Romeinse tijd werd in dit gebied zout gewonnen. Het zout komt uit een gebied zo groot als Parijs, namelijk uit de zoutvlaktes rond Aigues Mortes. Het zout wordt middels handwerk gewonnen en is een tijdrovende bezigheid. Het fleur de sel zout is lichtroze van kleur en heeft een lichte viooltjesgeur. Dit komt door een micro alg die in het hoge zoutgehalte kan overleven. 

Specificaties

Seizoen Winter

Wereldse Smaken

Type keuken Franse keuken

Ingredienten en voedingswaarden info

Zoutbloem, kruiden uit de Provence* 8% (tijm, bonenkruid, rozemarijn, groene oregano, marjolein, hysop), *Afkomst buiten Camargue. *Producten afkomstig van de biologische teelt.

Per 100 gram

Zout (gram) 92

Allergie-informatie info

Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten