Panda oestersaus

Veelzijdige oestersaus

Merk
Lee kum kee
Verpakking
Blik 2268 gram
Artikelnummer
25105664
per collo à 6 blik
Geldig van 18-03-2024 t/m 31-03-2024
13,25 9,95
per blik

Productomschrijving

Oestersaus is één van de belangrijkste en meest gebruikte sauzen in de Oosterse keuken. De saus is net zo veelzijdig als sojasaus. Oestersaus geeft extra ‘umami’ (hartigheid) aan gerechten, heeft een rokerige vissmaak en aroma. Het zorgt voor een glans die het uiterlijk van het gerecht verbetert, terwijl het tegelijkertijd de umami van alle ingrediënten naar voren brengt. De oestersaus kan als een marinade, bij het koken, of zelfstandig als tafelsaus gebruikt worden. De ‘oystersaus panda brand’ is gemaakt van het beste oesterextract.

Over Lee Kum Kee

Rond het jaar 1888, in een klein Chinees vissersdorpje, kookte restauranteigenaar Mr. Lee Kum Sheung een pan oestersoep. Hij vergat per ongeluk de pan van het vuur te halen waardoor de soep in een dikke saus veranderde. Hij proefde de soep en het bleek een geweldige smaak te hebben. Sindsdien verkocht hij het product als oestersaus onder het merk: Lee Kum Kee. Tegenwoordig bestaat het assortiment uit meer dan honderd verschillende Chinese kwaliteitssauzen.

Specificaties

Seizoen Zomer
Gezien in Courant 6

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 15 ºC
Maximale bewaartemperatuur 20 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Water, suiker, OESTERextract 11% (OESTER, water, zout), zout, gemodificeerd maïszetmeel, smaakversterker E621, TARWEbloem, kleurstof E150a.

Per 100 gram

Energie (kJ) 496
Energie (Kcal) 117
Eiwitten (gram) 2,2
Koolhydraten (gram) 27
- waarvan suiker (gram) 21
Vet (gram) 0,5
- waarvan verzadigd (gram) 0,1
Zout (gram) 11,5

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Met
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Met
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten