Jaffelin Saint-Véran

Merk
Jaffelin
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8127397

Productomschrijving


De wijngaarden van het gebied Saint-Véran omringen de Middeleeuwse burcht Chasselas. Een wijn met een fruitige, florale neus en een droge, levendige smaak met tonen van amandelen en wit fruit. Op leeftijd is een mooie kleur-evolutie merkbaar en komt een geur van de acaciabloem en honing naar boven. Een frisse balans en een krachtige afdronk zorgen voor een evenwichtige en goed gestructureerde wijn.

Voor informatie over onze bijzondere wijnen en grand cru’s kunt u contact opnemen met de wijnafdeling van uw groothandel.l.

Wijnhuis Jaffelin

De Bourgogne is een bijzonder wijngebied in Frankrijk. Er groeien twee druivensoorten, chardonnay en pinot noir, en toch is de verscheidenheid aan wijn groot. Dit is te danken aan het terroir van de Bourgogne en dan met name de bodemgesteldheid. Erosie heeft in de loop van de tijd gezorgd voor verschillende grondcombinaties met kalksteen, klei of mergel. Deze diversiteit levert een scala aan smaakverschillen op in de wijnen.

Jaffelin weet de uniciteit van dit gebied als geen ander te benutten. Al meer dan 200 jaar staat dit wijnhuis bekend om zijn selectie van fijne Bourgogne-wijnen. Jaffelin - de kleinste onder de grote Bourgognehuizen - is gevestigd in het centrum van Beaune. De kelders maken deel uit van de Notre Dame. Monniken bouwden de kelders in de twaalfde eeuw en verkochten ze in 1816 aan Jaffelin.

Jaffelin is het enige wijnbedrijf dat zijn wijnen nog in de kelders in het centrum van Beaune vinifieert. En met succes: de wijnen gooien hoge ogen op internationale wijnconcoursen.

Jaffelin heeft veel oog voor traditie, maar gaat ook met de tijd mee. Dit bewijzen zij met de jonge wijnmaakster Marinette Garnier. Zij studeerde aan de wijn-universiteit van Dijon en laat sinds 2011 een frisse wind waaien door wijnhuis Jaffelin. Met de druiven chardonnay en pinot noir en het unieke terroir van de Bourgogne produceert zij de mooiste wijnen die de typiciteit van elke wijngaard naar voren laat komen.

Specificaties

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Wijnhuis Jaffelin
Druif Chardonnay
Kleur Wit
Wijn-Spijs Schelp/schaaldieren
Wit vlees
Appellatie Saint-Véran
Smaakprofiel Fruitige witte wijn
Afsluiting Kurk

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten