Havana club anejo especial

Merk
Havana club
Verpakking
Fles 70 centiliter
Artikelnummer
6372698

Productomschrijving

De Havana Club Añejo Especial rum is een bijzondere blend van speciaal geselecteerde Cubaanse rum met een minimumleeftijd van 5 jaar. Zo kan de kwaliteit van deze Anejo Especial worden gegarandeerd. De heldere kleur van deze rum bevat een lichte, amberkleurige gloed met een gouden randje. Het is een echte opvaller en mag daarom dus met trots de naam Anejo Especial met zich meedragen. Havana Club Especial combineert de lichtheid van witte rum en het robuuste aroma van donkere rum. Door de rijping op jonge eikenhouten vaten is Especial zacht en vol met een vleugje vanille. Dat proef je én zie je aan de prachtige amberkleur dat het jonge hout aan de rum geeft. Havana Club Especial leent zich perfect voor het bereiden van de echte Cuba Libre.

De smaakaroma's zijn complex en wel gebalanceerd met heerlijke vanille en toffee tonen. De textuur is lekker zacht en de lichte smaak van subtiele honing en eikenhout geven de drinker per direct een warm gevoel.

Over Havana Club

Havana Club mag toch wel tot de bekendste rum merken van de wereld gerekend worden. Het rum merk werd in 1878 opgericht door José Arechabala, in Santa Cruz del Norte, Cuba en heette eerst La Vizcaya. Na de grote Cubaanse revolutie in 1959 werden de distilleerderij en het bedrijf genationaliseerd door de Cubaanse regering. Zij gaven het bedrijf de naam Havana Club. De familie Arechabala verhuisde vervolgens naar Spanje en niet veel later emigreerden ze naar de Verenigde Staten.

Havana Club wordt geproduceerd op twee locaties in Cuba: in Santa Cruz del Norte en in San Jose. In 1993 sloot de Cubaanse regering een overeenkomst met de Franse onderneming Pernod Ricard. De Cubaanse regering blijft de productie beheren maar de distributie en reclame wordt verzorgd door Pernod Ricard. Deze laatste verkoopt de rum wereldwijd, met als belangrijke uitzondering de Verenigde Staten. In de VS wordt Havana Club namelijk verkocht door firma Bacardi. Zij kochten het originele recept nog van de familie Arechabala.

Leuk om te weten is dat alle Cubaanse producten, zoals sigaren en deze rum, een officieel zegel van herkomst dragen. Dit label wordt beschouwd als een waarborg voor echtheid en de kwaliteit van de producten.

Specificaties

Land Cuba

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten