Kappa gelificacion

Merk
Texturas
Verpakking
Pot 400 gram
Artikelnummer
25200060
Op dit moment niet leverbaar in uw HANOS vestiging. Neem contact op met onze service desk voor meer informatie.

Productomschrijving

Kappa levert een gelei op die zachter is dan bijvoorbeeld agar. De gelei lost makkelijk op en geeft een zeer prettig mondgevoel. Doordat de gelei brosser is, is deze minder geschikt om in te vriezen.

Basis: zachte gel 2 gram per liter, harde gel tot 15 gram per liter.
Gebruik: koud oplossen in vloeistoffen, liefst dunner dan yoghurtdikte. Daarna al roerend aan de kook brengen. Kappa zet zich tussen 30°C en 60°C en smelt tussen 70°C en 80°C. Suikers in de vloeistof laten de kappa nog beter werken. De gel is omkeerbaar, dus na afkoelen is de gel weer te verwarmen tot vloeistof. Doe dit altijd op een zachte warmtebron.

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product droog en afgesloten bewaren
Minimale bewaartemperatuur 15 ºC
Maximale bewaartemperatuur 20 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Gelificant: carrageen 80% (E-407) en drager: kaliumchloride 20% (E-508).

Per 100 gram

Energie (kJ) 481
Energie (Kcal) 115
Eiwitten (gram) 0
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Vezels (gram) 56
Zout (gram) 1,21

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten