Algin sferificacion

Merk
Texturas
Verpakking
Pot 500 gram
Artikelnummer
25200033

Productomschrijving

Alginaat is een natuurlijk product op basis van bruine algen. Algin geeft een reactie op calcic en gluco, waardoor de rondvorming ontstaat. Algin lost moeilijk op. Gebruik altijd een staafmixer en voeg stapsgewijs de algin toe. Laat goed rusten teneinde luchtbellen te verwijderen (vacuüm trekken kan ook en is sneller).
Basis: 5 tot 8 gram op een liter.

Sferificatión

Algin kan worden gebruikt voor sferificatión, wat 'rondvorming' betekent. Sferificatión is een van de bekendste technieken uit de moderne gastronomie, ontwikkeld door het team van de gebroeders Adrià . Het komt er in de basis op neer dat u vloeistoffen zeer gecontroleerd kunt laten geleren aan de buitenzijde, waardoor er een dun laagje om de vloeistof ontstaat. Op deze manier zijn 'fake' dooiers, kaviaar en vloeibare olijven redelijk eenvoudig te maken.

Ingredienten en voedingswaarden info

Natriumalginaat (E-401)

Per 100 gram

Energie (kJ) 500
Energie (Kcal) 130
Eiwitten (gram) 0
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Vezels (gram) 63
Zout (gram) 23,25

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Kan sporen bevatten van
ei
Gluten
Kan sporen bevatten van
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Kan sporen bevatten van
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Kan sporen bevatten van
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Kan sporen bevatten van
sesam
Soja
Kan sporen bevatten van
soja
Vis
Kan sporen bevatten van
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten