Agar gelificacion

Merk
Texturas
Verpakking
Pot 500 gram
Artikelnummer
25200015

Productomschrijving

Agar is afkomstig uit de Oriëntaalse keuken. Samen met gelatine is het de oudste geleimaker. De hoeveelheid vezelf maakt agar tot een snelle, stevige geleimaker waar weinig van nodig is om te geleren.

Basis: tussen de 2 en 12 gram per liter.
Gebruik: Agar smelt tussen de 80°C en 90°C en geleert tussen de 35°C en 40°C. Toevoeging van suiker maakt de werking makkelijker. Agar geeft een vrij stevige gelei die minder elastisch is dan kappa. Voeg koud toe en breng roerend aan de kook. Is omkeerbaar en kan dus weer terug verwarmd worden. Kan goed worden ingevroren.

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 30 ºC
Bereidingsadvies Agar wordt in kleine dosis toegevoegd, naargelang het resultaat u wenst te bereiken

Ingredienten en voedingswaarden info

100% Gelling agent: agar (E-406)

Per 100 gram

Energie (kJ) 688
Energie (Kcal) 172
Eiwitten (gram) 0,1
Koolhydraten (gram) 0,4
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0,1
- waarvan verzadigd (gram) 0,014
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten