Morbier aop affine uitsnij

Merk
Hennart
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40709386

Productomschrijving

Morbier is een zogenoemde halfharde gewassen kaas van rauwe koemelk en dankt zijn naam aan het gelijknamige dorpje in de Jura aan de oostkant van Frankrijk. Kenmerkend aan Morbier is de zwarte streep die dwars door de kaas loopt. Deze streep is afkomstig van de as van lokale naaldbomen. Vroeger diende de as om de kaas te beschermen tegen insecten. Tegenwoordig heeft de streep een meer decoratieve functie. Een bijzondere dessertkaas met een romig pikante smaak.

HANOS en Hennart: een ge(r)affineerde combinatie!

De affineurs van Hennart uit het Noord-Franse Carvin houden zich al sinds 1922 bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van zo’n 100 soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren uit het hele land de kazen, zo veel mogelijk van rauwe melk (lait cru) en van de boerderij (fermier), in de rijpingskelders van Hennart.

Het rijpen van de kazen is een complex vak dat heel wat bekwaamheid, kennis en ervaring vereist. Er zijn kaassoorten die al na een week rijping geschikt zijn voor consumptie, maar de oude Comté en Beaufort worden 2 jaar lang vertroeteld voordat ze de kelders verlaten.

Niet alleen is de factor tijd van belang, ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de wijze van opslag spelen een grote rol. Dat alles op de juiste manier voor elke kaassoort en volgens de laatste regelgeving. Het grote voordeel voor de gastronomie van Hennart geaffineerde kazen, is dat de kaas van topkwaliteit is en op de juiste rijpheid geserveerd kan worden.

Specificaties

Vetgehalte droge stof 0,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk
AOC certificering Aoc

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies Gekoeld bewaren bij maximaal 4c

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe koeMELK, zout, zuursel, stremsel (dierlijk), plantaardige koolstof (E153).

Per 100 gram

Energie (kJ) 1440
Energie (Kcal) 347
Eiwitten (gram) 23,1
Koolhydraten (gram) 3,1
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 26,9
- waarvan verzadigd (gram) 17,4
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 2,5

Allergie-informatie info

Gluten Zonder
Schaaldieren Zonder
Ei Zonder
Vis Zonder
Aardnoten en Pinda Zonder
Soja Zonder
Melk Met allergenen
Noten en schaalvruchten Zonder
Selderij Zonder
Mosterd Zonder
Sesam Zonder
Zwaveldioxide en Sulfieten Zonder
Lupine Zonder
Weekdieren Zonder