Epoisses aop berthaut

Merk
Berthaut
Verpakking
Stuks 250 gram
Artikelnummer
40732510

Productomschrijving

Afkomstig uit de Côte d’Or in de Bourgogne. Deze pittige kaas wordt gemaakt van koemelk. Tijdens de rijping wordt de Epoisses gewassen met Marc de Bourgogne. Dit is een distillaat uit de schillen en pitten van druiven die overblijven na de wijnproductie. Tegelijkertijd borstelt men de kaas met grof zout en laat hem rijpen.

De combinatie van deze factoren zorgt voor een prachtige oranjerode korst en een kaas met een zeer volle smaak. Op de juiste rijpheid is de korst glanzend en lichtrood. Het binnenste begint te lopen. Zodanig, dat je deze kaas ook kunt lepelen.

Specificaties

Land Frankrijk
Vetgehalte droge stof 54,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit gepasteuriseerde melk

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Gepasteuriseerde koeMELK, zout, stremsel, MELKfermenten, Marc de Bourgogne, calciumchloride.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1198
Energie (Kcal) 289
Eiwitten (gram) 18
Koolhydraten (gram) 0,3
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 23,7
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten