Actie

Camembert normandie aop affine

Merk
Hennart
Verpakking
Stuks 250 gram
Artikelnummer
40709117
Geldig van 05-11-2018 t/m 18-11-2018
5,00 3,25
per stuks

Productomschrijving

Deze camembert is afkomstig uit het departement Calvados in Normandië. Als sinds het midden van de 16e eeuw wordt deze kaas gemaakt en het is samen met de brie Frankrijk's grootste exportkaas. De ‘normale’ camembert mag wereldwijd gefabriceerd worden en is ook voornamelijk bekend als een mild kaasje op het kaasplateau. Deze rauwmelkse boerencamembert is daarentegen beschermd door een A.O.P. en wordt nog op ambachtelijke wijze bereid en daarna geaffineerd door de firma Hennart uit het Noord-Franse Carvin. De ‘Camembert de Normandie’ is de beste camembert die naar ons land komt, vol en boers van geur en smaak met een roomzacht zuivel.

De A.O.P. eisen

A.O.P. is de afkorting van het Franse appellation d'origine protégée; vrij vertaald beschermende oorsprongsbenaming. De camembert wordt volgens de A.O.P. voorschriften gemaakt en om dat predicaat te mogen kragen, moet onder andere aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
• Er mag geen geconcentreerde of poedermelk, melkproteïnen of kleurstoffen aan de melk worden toegevoegd.
• De melk mag niet boven de 37˚C verhit worden.
• De ongesneden wrongel moet verticaal worden gesneden.
• De wrongel moet met een lepel (‘Moulé à la louche’) in de vorm worden geschept met een lepel met eenzelfde diameter als de kaasvorm.
• Na het zouten rijpen de kazen in een ruimte waar de temperatuur tussen de 10˚C en 14˚C moet liggen met een luchtvochtigheid van 85%.
• De kaasjes rijpen daar in houten kisten en mogen daarna in kelders bij 8˚C à 9˚C op houten planken worden gelegd.

HANOS en Hennart: een ge(r)affineerde combinatie

De affineurs van Hennart uit het Noord-Franse Carvin houden zich al sinds 1922 bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van meer dan honderd soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren in de rijpingskelders kazen uit het hele land; zoveel mogelijk van rauwe melk (lait cru) en van de boerderij (fermier). Het rijpen van de kazen is een complex vak dat veel bekwaamheid, kennis en ervaring vereist. Niet alleen is de factor tijd van belang, ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de wijze van opslag. Dat alles op de juiste manier voor elke kaassoort en volgens de laatste regelgeving.

Het grote voordeel van Hennart geaffineerde kazen voor de gastronomie is dat de kaas van topkwaliteit is en op de juiste rijpheid geserveerd kan worden. U heeft er dus geen omkijken meer naar.

Specificaties

Vetgehalte droge stof 0,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk
AOC certificering Aoc

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 1ºC
Maximale bewaartemperatuur 7ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe koeMELK, zout, zuursel, stremsel (dierlijk), Penicillium Camemberti.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1110
Energie (Kcal) 267
Eiwitten (gram) 20,4
Koolhydraten (gram) 1,2
- waarvan suiker (gram) 0,1
Vet (gram) 20,2
- waarvan verzadigd (gram) 13,7
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 1,7

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten