Anijschampignons 2x500gr

Merk
Hanos
Verpakking
Kist 2 bak
Artikelnummer
34692760

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Banken Champignons is onze leverancier van verschillende soorten paddenstoelen.

De anijschampignon wordt ook wel de akkerpaddenstoel genoemd. Zoals de naam doet vermoeden heeft deze lichtgele paddenstoel een lichte anijssmaak, het vruchtvlees is stevig van structuur. De paddenstoel heeft een gelijkmatige, ronde hoed en witte steel. De anijschampignons dienen zo vers mogelijk te worden gebruikt. De paddenstoel is het langst houdbaar bij een temperatuur van 2°C . Op die manier is een houdbaarheid van twee tot drie dagen te halen. De akkerpaddenstoel is het lekkerst als ze jong is, omdat het vruchtvlees bij het ouder worden donkerbruin verkleurt. De lichte anijssmaak maakt deze paddenstoelen zeer geschikt voor verwerking in salades, bak ze hiervoor even kort aan.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product direct consumeren
Minimale bewaartemperatuur 4 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Nooit schoonmaken met water, altijd met een borsteltje of keukenpapiertje. Toepassingen: bakken, braden, smoren en frituren. Ook prima te gebruiken in soepen, sausen en pastagerechten.

Ingredienten en voedingswaarden info

Anijschampignon

Per 100 gram

Energie (kJ) 71
Energie (Kcal) 16
Eiwitten (gram) 2,7
Koolhydraten (gram) 0,3
- waarvan suiker (gram) 0,2
Vezels (gram) 2,5

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten