Asperge aa holland (20-28 mm)

20-28 millimeter

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
34203808

Productomschrijving

HANOS krijgt dagelijks verse aanvoer uit Noord-Limburg van ZON fruit & vegetables. ZON staat in het hart van het grootste aspergegebied van ons land en werkt samen met tientallen aspergetelers die uitsluitend de beste kwaliteit kunnen waarborgen. De witte asperges AA voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen. Ze hebben een dichte kop, zijn roomwit van kleur en de doorsnede is 20-28 millimeter. De smaak van de asperge is zacht en heeft een kenmerkend aroma. Witte asperges staan ook wel bekend als de koningin onder de groente; een ware culinaire delicatesse.

Over Asperges

Vanaf eind maart, als de zon de aarde voldoende opwarmt, komen ze als paddenstoelen uit de grond. In het vroege voorjaar worden de karakteristieke heuveltjes over de aspergeplanten geploegd. Deze zogenaamde bedden zorgen ervoor dat de asperges makkelijker groeien en beter kunnen worden afgestoken. Zolang de asperges in de bedden groeien, blijven ze roomwit. Zodra ze met hun kopjes naar buiten komen, verandert de kleur. Om deze reden moeten asperges snel worden geoogst. Wanneer de temperatuur boven de 25°C komt, groeit een asperge soms wel 10 centimeter per dag. Als er een barstje in de aarde komt, moeten de asperges gestoken worden. Vaak is dat 's ochtends vroeg wanneer het eerste zonlicht de asperges wakker maakt. Vanaf half april tot en met St. Jan (24 juni) kan er geoogst worden. Daarna is het officiële seizoen van de witte asperge voorbij.

Naast de befaamde witte asperges, zijn er ook groene soortgenoten. Waar de witte stengels onder de grond groot worden, groeien de groene alleen bovengronds, zonder speciale bedden. De groene kleur krijgen ze van het zonlicht.

Specificaties

Keurmerken Ik kOOK Bewust

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

asperge

Per 100 gram

Energie (kJ) 82
Energie (Kcal) 19
Eiwitten (gram) 1
Koolhydraten (gram) 3
- waarvan suiker (gram) 1
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0
Vezels (gram) 1,7
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten