Pied bleu 500 g

Merk
Hanos selektie
Verpakking
Bak 500 gram
Artikelnummer
34693210
Op dit moment niet leverbaar in uw HANOS vestiging. Neem contact op met onze service desk voor meer informatie.

Productomschrijving

Deze paddenstoel heeft meerdere benamingen: paarse ridderzwam, paarse schijnridderzwam en het Franse pied blue wordt ook veel gebruikt. De paddenstoel komt in het wild voor. Voornamelijk in Frankrijk wordt deze wilde paddenstoel geplukt in oktober en november. De jonge exemplaren zijn erg smakelijk. De paarse ridderzwam heeft een zoetige geur en een krachtige smaak. Gebakken past de paddenstoel goed bij een wildgerecht of door een pasta.De naam dankt deze paddenstoel aan zijn paarse kleur die vooral op de lange steel goed te zien is. De steel is ongeveer acht tot tien centimeter lang en de crë¨mekleurige hoed is fors van formaat. Op de steel kan paarse schimmelpluis voorkomen. Dit heeft te maken met de bodemgesteldheid. Wanneer de bodem schraal is ontstaat deze pluis. Na de oogst groeit de pluis door. Dit is niet erg, want de pluis is gewoon eetbaar.De paarse ridderzwam heeft een hoog droge stof gehalte waardoor deze weinig vocht loslaat tijdens het bakken. Het vlees is stevig, waardoor de hoed snel kan afbreken. Maak de paddenstoel niet schoon met water, maar met een borsteltje of doekje. In de koeling is hij ongeveer vijf dagen houdbaar.De paarse ridderzwam kan niet rauw gegeten worden! Bak de paddenstoel iets langer dan normaal.

Over IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van 'dichtbij' komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Lees meer over het IK KOOK BEWUST assortiment.

Specificaties

Keurmerken Ik kOOK Bewust

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Nooit schoonmaken met water, altijd met een borsteltje of keukenpapiertje. Toepassingen: bakken, braden, smoren en frituren. Ook prima te gebruiken in soepen, sausen en pastagerechten.

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten