Truffel aardappel

Paarse vastkokende aardappel

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
34140304
Op dit moment niet leverbaar in uw HANOS vestiging. Neem contact op met onze service desk voor meer informatie.

Productomschrijving

De truffelaardappel van HANOS is een zeer exclusieve aardappel. Zowel de schil als het vruchtvlees zijn paars. De schil van de truffelaardappel is soms zo donkerpaars, dat deze zwart lijkt. Deze culinaire aardappel is langwerpig en vastkokend. De truffelaardappel dankt zijn naam aan de kleur en vorm die sterk overeenkomen met de kenmerken van een truffel.

Gebruikstoepassing

De truffelaardappel is geschikt om te koken, bakken, frituren en pureren. Vanwege zijn smaak, opvallende kleur en stevigheid is deze ook prima in een salade te verwerken. Om de mooie paarse kleur van het vruchtvlees te behouden, dient de truffelaardappel met schil gekookt te worden. Na het koken kan de aardappel gemakkelijk gepeld worden.

Herkomst en oogsttijd

De herkomst van de truffelaardappel ligt in Frankrijk, daar wordt de aardappel Vitelotte-Noir genoemd. De oogsttijd is vroeg, namelijk februari tot en met juni.

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 4 ºC
Maximale bewaartemperatuur 10 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100 % Aardappel

Per 100 gram

Energie (kJ) 371
Energie (Kcal) 88
Eiwitten (gram) 2
Koolhydraten (gram) 19
- waarvan suiker (gram) 19
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0
Vezels (gram) 1,8
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten