De kaart van Alberto's Italian

Alberto's Italian prikkelt de zintuigen maximaal. Er is veel te zien en te beleven in Nijkerks warme nieuwe Italiaanse restaurant. Zelfs de neus komt aan zijn trekken. De geuren van de mediterrane keuken wasemen je tegemoet. Alsof je langs een trattoria di mama loopt in een charmant Italiaans bergstadje. Alberto's naamgever Albert Hotzky is een sfeergevoelige smaakmaker, maar je kunt hem ook een smaakvolle sfeermaker noemen. Hij verstaat de kunst om horecaconcepten te scheppen die de gast omhullen als een warme deken.

Is Alberto’s Italian een fastcasual restaurant?
“Zo mag je het wat mij betreft best noemen. Je kunt hier voor een aangename prijs vers bereide maaltijden van hoog niveau eten. De kwaliteit mag op geen enkele wijze ter discussie staan. We kiezen voor de beste hammetjes, de mooiste ingrediënten. Ik reis regelmatig naar Italië en laat me rechtstreeks inspireren door wat ik zie en proef als ik daar ben.”

ban_nic_kaart_van_albertos_personeel_2104_747x498.jpg

Ruikt het altijd zo ontzettend lekker hier?
“Daar kiezen we bewust voor. We willen echt alle zintuigen bij de gast prikkelen. Overdag en tijdens de lunch hebben we de afzuigkap wat lager staan. Dan waait de geur van de keuken het restaurant binnen. Op die manier willen we de lunch, wat in Nederland toch altijd een moeilijk moment is, extra aanlokkelijk maken. ’s Avonds zetten we de afzuigkap op een hogere stand dan overdag.” 

Werkt het?
“Onze achteruitgang grenst aan een overdekt winkelcentrum, waar onder meer de supermarkt van Jumbo en de toegang tot een parkeergarage zitten. De achterdeur hebben we vaak openstaan. Het komt regelmatig voor dat winkelend publiek even binnen komt koekeloeren en dan zegt dat het hier zo lekker ruikt.”

ban_nic_kaart_van_albertos_interieur_02_2104_747x498.jpg

Over klandizie geen klagen?
“Alberto’s valt zeer in de smaak bij de gasten. Nee, we hebben zeker geen klagen. In en rond het weekeinde zijn we bijna altijd helemaal bezet. Mensen die niet gereserveerd hebben, moeten wachten. Op zulke avonden zijn 120 tot 150 gasten geen uitzondering.” 

En de wijnbar?
“Aan de wijnbar moeten mensen nog even wennen. Mensen kunnen daar ook eten, maar er is een andere kaart dan in het restaurant. In de wijnbar serveren we kleinere hapjes. Het is een vorm van sharing-diners; het delen van gerechten aan tafel. Je kunt de wijnbar via het restaurant bereiken, maar hij heeft ook een eigen ingang. Ik verwacht dat de loop straks, als het terras open is, goed op gang zal komen.” 

ban_nic_kaart_van_albertos_hammen_2104_747x498.jpg

Blijft het bij Alberto’s in Nijkerk?
“Alberto’s Italian is echt het gevolg van building a dream, een droom die uitkomt. Maar ik sluit niet uit dat we er ook mee naar andere plaatsen gaan, grote steden in de Randstad misschien. Verder hebben we een webshop met Italiaanse producten, ook van ons eigen merk, in ontwikkeling. In mijn hoofd ben ik al volop bezig met een volgende restaurantconcept.”

Signatuurgerecht
Het signatuurgerecht van Alberto's Italia is een Italië-gekleurde proeverij met spraakmakende smaken. Met onder meer kreeft, cherrytomaat, jonge prinsessenboontjes, gepocheerde eidooier, gekonfijte aardappel met rode ui en focaccioa-croutons, afgemaakt met een luchtige basilicummayonaise.

Meer lezen over Restaurant Alberto's? U leest het in HANOS Courant 9.

ban_nic_kaart_van_albertos_gerecht_2104_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_albertos_interieur_01_2104_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_albertos_droogkast_2104_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_albertos_interieur_03_2104_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_albertos_interieur_04_2104_747x498.jpg