Keukentrends door keukenleverancier Van Gestel
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de professionele keuken? De specialisten van HANOS en keukenleverancier Van Gestel delen de trends en mogelijkheden in keukens en apparatuur.
Keukenleverancier Van Gestel ziet de wensen, eisen en mogelijkheden in professionele keukens en apparatuur in de praktijk veranderen. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen om in de gaten te houden volgens de specialisten van HANOS en Van Gestel?
1. Pizzacultuur in opmars
Van het topsegment tot jonge ondernemers, de pizzacultuur in Nederland wordt volwassen. Logisch, want de échte pizza is gastronomisch uitdagend en een favoriet voor heel veel gasten. Waren het eerst nog vooral houtovens, inmiddels is de duurzame elektrische pizzaoven in opkomst.
De culinair specialisten van Van Gestel zijn naar Italië geweest om alles te leren over de ware pizza en de techniek hierachter. Om die kennis te delen, ondernemers te overtuigen en te helpen, startte Van Gestel een learning lab, werken ze samen met de Pizza Academy en de schrijver van de Pizzabijbel. Daarnaast zijn Van Gestel en HANOS samen aangesloten bij het platform Pizza Profs, waarmee Van Gestel en HANOS gezamenlijk het NK Pizzabakken organiseren.
2. Kwaliteit in de zorgkeukens
De ouderenzorg is steeds vaker kleinschalig en met veel persoonlijke aandacht tijdens het gezamenlijke eten in een huiskamersfeer. Van Gestel ziet dat de apparatuur in deze keukens steeds uitgebreider wordt en er vaak wordt gekozen voor kwalitatief betere materialen. Van Gestel werkt nauw samen met Daily Fresh Food en Distrivers, de zorgpartners van HANOS. Samen testen en sparren zij om de kwaliteit te waarborgen en continu te verbeteren.
Omdat niet alle zorgmedewerkers geschoold zijn in de keuken, springt Van Gestel in dat gat in training, innovatie en het huiselijke uiterlijk van de professionele apparatuur. Klanten uit de zorg komen steeds vaker testen in Studio Senses om het eten in de zorg naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast kijken de culinaire professionals van Van Gestel mee naar een presentatie op horecaniveau, zodat de maaltijden steeds meer voelen en ogen als uit eten in eigen omgeving.
3. Van binnen naar buiten
De terrassen worden steeds groter en belangrijker. Een restaurantconcept en de beleving komen daardoor ook steeds meer terug op het terras. Buiten koken wordt op veel plekken onderdeel van het diner. Natuurlijk zien we steeds vaker barbecues en Green Eggs in het straatbeeld, maar ook de veelzijdige en spectaculaire buitenbarbecue The Beast van Van Gestel zorgt voor beleving, de juiste ambiance en zichtbaar ambacht.
4. Meer met minder
Iedereen zit met de handen in het haar waar het gaat om medewerkers. Dan kunnen slimme apparaten, maar ook goede trainingen helpen. Om aan de vraag tegemoet te komen, organiseert Van Gestel de Van Gestel Academy. Op een centrale locatie of op de locatie van de klant trainen de specialisten van Van Gestel medewerkers en managers in de omgang met de apparatuur. Dat motiveert en zorgt ervoor dat het werk leuker wordt en efficiënter verloopt.
5. Slimmer werken
Slimme apparatuur neemt werk uit handen. Zo werkt Van Gestel met apparaten die functies combineren. Met gebruiksvriendelijke programma’s kun je daar gerechten in bereiden die daarna worden gekoeld en gereed zijn om tijdens service te regenereren. Van Gestel kan op afstand meekijken naar gebruiksgemak, storingen en efficiënt gebruik van de apparatuur. Dat partnerschap zorgt voor snellere service en meer inzicht in het gebruik, waardoor de keuken een zorg minder heeft.
Concept & Karakter
Lees hier meer
Verder lezen
» Meer over Van Gestel Grootkeukentechniek
Van Gestel is één van de partners in de Studio Senses centra. Voor horecakeukens, bedrijfsrestaurants of professionele keukens in de zorg, het onderwijs of recreatie kunt u bij Van Gestel terecht. Lees meer over Van Gestel.
» Buitentrends door interieurspecialist Kaja
De tijd dat een terras vooral praktisch van opzet was, is geweest. Buiten is het nieuwe binnen, volgens interieurspecialist Kaja. Vooruitstrevende horecaondernemers denken hun concept en stijl volledig uit. Het jaarrondterras wordt een begrip.
» Ontdek de laatste ontwikkelingen in onze branche
De 'Nieuwe realiteit' Duik in de laatste ontwikkelingen en nieuwe trends binnen onze branche. Laat u verrassen; van plantaardig(er) eten en alcoholvrij bier tot de transitie naar duurzaam ondernemerschap.