Buitentrends door interieurspecialist Kaja

De tijd dat een terras vooral praktisch van opzet was, is geweest. Buiten is het nieuwe binnen, volgens interieurspecialist Kaja. Vooruitstrevende horecaondernemers denken hun concept en stijl volledig uit. Het jaarrondterras wordt een begrip.


Interieurspecialist Kaja voelt de veerkracht van de Nederlandse horecaondernemers als weinig andere bedrijven in Nederland. Een van de belangrijkste ontwikkelingen die het bedrijf momenteel in de horeca ziet, is de aandacht voor een goed doordacht topterras. Het jaarrondterras zal een begrip worden en veel ondernemers investeren op basis van dat gegeven in kwaliteit en concept.

Binnen en buiten één geheel

Buitentrends door interieurspecialist Kaja

We leven in de gouden jaren van het conceptdenken. Horecaondernemers zorgen ervoor dat alles in beleving en uitstraling perfect op elkaar aansluit en dat de opzet van de zaak de gasten helemaal meeneemt in hun wereld. Vroeger was het terras nog wel eens vooral praktisch van opzet. Maar die tijd is echt geweest. Kaja ziet dat de terrassen helemaal in een doordachte stijl worden neergezet en het gevoel van het concept is buiten al tastbaar. Dat vertaalt zich in mooier meubilair, sfeervolle verlichting, bijzondere beleving door bijvoorbeeld maatwerk in buitenbanken en meer comfort.

Afwisseling en verrassing

Vroeger kreeg Kaja vaak aanvragen voor tafels en stoelen van één type die samen het terras vormden. Op het moment zoeken veel ondernemers juist afwisseling en verrassing. Een combinatie van hoge en lage tafels, ronde loungebanken en tafels in verschillende materialen, vormen en formaten. Samen vormt dit een terras dat kan wedijveren met de sfeer en uitstraling van het concept binnen. Kaja wordt dan ook steeds vaker gevraagd mee te denken over een totaalconcept, van de meubels en de overkapping tot de verlichting en de tuinarchitectuur.


Buiten is het nieuwe binnen: 3 inspirerende voorbeelden


1. Het terras van Sizzles, Apeldoorn

Kaja mocht meedenken over het meubilair van het nieuwe terras van Sizzles. Ze gaven het grote terras een luxe uitstraling mee en creëerden volop afwisseling.. Het terras van Sizzles kent nu een loungegedeelte en wisselt af met hoge en lage tafels voor een speels effect.

Sizzles Apeldoorn

2. Twentse Bierbrouwerij, Hengelo

Bij een brouwerij hoort een biertuin. De Twentse Bierbrouwerij zocht een robuuste en flexibele overkapping waar grote groepen jaarrond buiten onder kunnen zitten. Kaja leverde hier zes stevige en grote overkappingen. Geen permanente constructies, maar wel overkappingen die tegen weer en wind beschermen. Zo is het zonder vergunningsaanvragen toch mogelijk de gasten comfortabel en beschermd te laten genieten van de mooie Twentse bieren.

Twentse Bierbrouwerij

3. Graaf ter Horst, Horst

Zowel binnen als buiten ging Kaja hier aan de slag. De designers hebben in overleg met de eigenaren gezocht naar een uitstraling die past bij de klassieke Limburgse kasteel-boerderij in Horst. Het resultaat is een passende eenheid die het gastvrije concept en hoge gastronomische niveau van het restaurant perfect ondersteunt, terwijl het eetcafé juist een toegankelijke en laagdrempelige klasse uitstraalt.

Graaf ter Horst

Concept & Karakter

Dit artikel is onderdeel van de rubriek ‘Concept & Karakter’ waarin keukenleverancier Van Gestel en interieurspecialist Kaja de laatste trends voor in de zaak, de keuken én op het terras delen. Daarnaast lees je succesverhalen van ondernemers.

Lees hier meer

Verder lezen

Buitentrends door interieurspecialist Kaja

» Meer over onze partner Kaja Interieurs
Interieurwensen tot leven laten komen, dat is de passie van Kaja Interieurs. Kaja geeft interieurs een eigen karakter en sfeervolle uitstraling. Lees meer over onze HANOS-partner Kaja Interieurs.

Keukentrends door keukenleverancier Van Gestel

» Keukentrends door keukenleverancier Van Gestel
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de professionele keuken? De specialisten van HANOS en keukenleverancier Van Gestel delen de trends en mogelijkheden in keukens en apparatuur.

De nieuwe realiteit: ontdek de laatste ontwikkelingen in onze branche

» Ontdek de laatste ontwikkelingen in onze branche
De 'Nieuwe realiteit' Duik in de laatste ontwikkelingen en nieuwe trends binnen onze branche. Laat u verrassen; van plantaardig(er) eten en alcoholvrij bier tot de transitie naar duurzaam ondernemer­schap.